Suudi Arabistan'daki Yargılamalar - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan'daki Yargılamalar

Terör suçundan yargılanan biri Yemenli 23 kişiye 11 ay ile 20 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

15.01.2015 00:36

Suudi Arabistan'da terör suçundan yargılanan biri Yemenli 23 kişinin 11 ay ile 20 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Riyad Ceza Mahkemesi, terör suçundan yargılanan biri Yemenli 23 kişiyi 11 ay ile 20 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırdı.

Haberde söz konusu kişilerin, "Terör olaylarını finanse etmek, güvenlik güçlerince aranan kişileri saklamak, onlara yardım etmek, ülkedeki yabancılara saldırı düzenlemek üzere terör örgütü kurma girişiminde bulunmak, bunun için silah satın almak, araç kiralamak, ayrıca Kur'an ve sünnete aykırı tekfirci bir metot sergileme, gençleri tekfirci fikirler için kışkırtma" gibi çeşitli suçlardan yargılandığı ifade edildi.

Hapis cezalarının dağılımı hakkında bilgi verilmezken, yalnızca Yemenli sanığın 20 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, cezanın sona ermesinin ardından sınırdışı edilmesine karar verildiği belirtildi.

Mahkemenin verdiği karara itiraz yolunun açık olduğu, sanıkların kararın tebliğinden itibaren 30 gün içinde bir üst mahkemeye  başvurabileceği aktarıldı.

Suudi Arabistan, 2011 yılında terörle mücadelede özel yetkili ceza mahkemeleri kurmuştu. Ülkede bir süredir "radikal terör örgütlerine üye olmak veya yardım etmek" iddiasıyla birçok kişi gözaltı ve tutuklamalara maruz kalırken, insan hakları savunucuları, yönetimi, "bu durumu suistimal ederek reform yanlıları ve siyasi muhalifleri tutuklamakla" suçluyor.

Kral Abdullah bin Abdulaziz geçen şubat ayında, "terör örgütü sınıfına dahil olan örgüt ya da radikal gruplara mensup olanlara 3 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası verilmesi" yönünde karar almıştı. - Suudi Arabistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan'daki Yargılamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement