Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman Katar'da - Son Dakika
Güncel

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman Katar'da

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman Katar\'da

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile görüştü.

06.02.2017 19:23

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile görüştü.

Tacikistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile bir araya geldi.

İki ülke arasındaki ilişkiler ve tarafları ilgilendiren güncel meselelerin ele alındığı görüşmede, Katar ile Tacikistan arasındaki ticaret, yatırım ve turizm alanlarındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesi hususunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede, iki ülke başkentleri arasında uçak seferlerinin başlatılması konusu detaylı olarak değerlendirilirken, taraflar, ekonomik, yatırım ve turizm alanlarındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesi yönünde kararlılıklarını bildirdi.

Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman, ülkesinin Katar ile iş birliğinin geliştirilmesine verdiği önemi belirterek, Tacikistan'ın hidroelektrik, su kaynakları, ulaşım, tarım ürünleri, maden ve hafif sanayi alanlardaki iş birliğinin geliştirilmesi için büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Tacikistan'daki serbest ekonomik bölgeler ile yabancı yatırımcılar için oluşturulan koşullar hakkında muhatabına bilgi veren Rahman, Katarlı iş adamlarını ülkesindeki su, enerji, tarım, turizm ve sanayi alanlarında yatırım yapmaya çağırdı.

Ayrıca Rahman, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'yi ülkesine resmi ziyarette bulunmaya davet etti.

Görüşmelerin ardından iki ülke arasında güvenlik ve suçlarla mücadele, kültür, eğitim ve bilimsel araştırma, hava taşımacılığı ve sağlık alanlardaki iş birliğine ilişkin anlaşmalar imzalandı.

Ziyaret kapsamında ayrıca iki ülke merkez bankaları, olimpiyat komiteleri ve adliye bakanlıkları arasında iş birliğini öngören ikili memorandumlara da imza koyuldu.

İmamali Rahman, Doha'daki temasları çerçevesinde ayrıca, Katarlı iş adamları ve yatırımcılarla bir araya gelerek ülkesindeki yatırım imkanları ve ekonomik potansiyel hakkında bilgi verdi. Rahman, Katarlı iş adamlarını ülkesini yakından tanımak üzere Tacikistan'a davet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman Katar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement