Taksim'de "Çocuk Gelin Olmasın" Eylemi - Son Dakika
Güncel

Taksim'de "Çocuk Gelin Olmasın" Eylemi

Taksim\'de "Çocuk Gelin Olmasın" Eylemi

Sunucu Esra Erol ve rol aldığı dizide çocuk gelini canlandıran oyuncu Meltem Miraloğlu'nun da aralarında bulunduğu bir grup, Taksim'de "Çocuk gelin olmasın" eylemi düzenledi.

23.04.2012 15:10

Sunucu Esra Erol ve rol aldığı dizide çocuk gelini canlandıran oyuncu Meltem Miraloğlu'nun da aralarında bulunduğu bir grup, Taksim'de "Çocuk gelin olmasın" eylemi düzenledi. Eyleme katılanlar, yanlarında getirdikleri şekerleri, çocuk gelinlerin sıkça görüldüğü illerin valilerine gönderdi.

Oyuncular Ahmet Mümtaz Taylan ve Meltem Miraloğlu ile sunucu Esra Erol'un da aralarında bulunduğu bir grup, Taksim Meydanı'nda toplandı. Yanlarında getirdikleri bebek arabasıyla eylem yapan grup, 'Çocuktan gelin olmaz', 'Evlilik ve evcilik. Bir harf hayat değiştirir' yazılı dövizler taşıdı. Ünlü isimler ve eyleme katılanlar, yanlarında getirdikleri şekerleri, çocuk gelinlerin daha yoğun görüldüğü illerin valilerine göndermek için kutuda topladı. Grup adına açıklama yapan dublaj sanatçısı Ferizat Demirez,

"Bu ülkede 12-14 yaş arası 10 bin 484 çocuk gelin var. Bu ülkede her üç evlilikten biri çocuk yaşta yapılıyor. Bu şekerleri toplayıp çocuk gelinlerin en yoğun olduğu illerin valilerine göndereceğiz. Valilere sesleniyorum; Sayın vali bulunduğunuz şehre kanunları uygulatmak için gönderildiniz. Orada sizden daha yetkili kimse yok. Yasalar 'çocuk gelin olmaz' diyor ve bunu büyük bir suç sayıyor. Eğer çocuk gelin varsa bunun biraz da sorumlusu sizsiniz. Lütfen çocuklara sahip çıkın" dedi.

Rol aldığı dizide çocuk gelini canlandıran oyuncu Meltem Miraloğlu ise şöyle konuştu: "Biz artık ağlamak istemiyoruz. 23 Nisanı arkadaşlarımız, çocuklarımız herkes hak ettiği şekilde yaşasın istiyorum."

Açıklamaların ardından İstiklal Caddesi'nde bir yürüyüş gerçekleştiren grup daha sonra sessizce dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taksim'de 'Çocuk Gelin Olmasın' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement