Taksim Gezi Parkı'ndaki Eylemler - Son Dakika
Güncel

Taksim Gezi Parkı'ndaki Eylemler

Taksim Gezi Parkı\'ndaki Eylemler

Taksim Dayanışması üyesi İbrahim Keskin."5 gündür burada bira satışı yapılmıyor.

10.06.2013 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Taksim Dayanışması üyesi İbrahim Keskin:

"5 gündür burada bira satışı yapılmıyor. Hepsi alanın dışına çıkarıldı. Çünkü burası bir ticarethane formuna dönmemeli. Böyle bir karar aldık. Açık zihinli olmamız gerekiyor"

Keskin, AA muhabirine, uzun süredir Gezi Parkı'nda olduklarını, burada herhangi bir ticaret yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Hiçbir şeyin parayla alınıp satılmadığını, yiyecek ve içeceklerin parktan ücretsiz temin edildiğini ifade eden Keskin, şöyle konuştu:

"5 gündür burada bira satışı yapılmıyor. Hepsi alanın dışına çıkarıldı. Çünkü burası bir ticarethane formuna dönmemeli. Böyle bir karar aldık. Açık zihinli olmamız gerekiyor. Ülkenin bütün problemlerini konuşuyoruz ama bunu alkollü yapmamak gerekiyor. Bu yüzden bira satışını 5 gündür yasakladık. Seyyar satıcılar da yok. Şu an burası pırıl pırıl. Herkesin her ihtiyacını ücretsiz bir şekilde kendi büfelerimizden alması söz konusu. Şu anda bu formda devam etme niyetindeyiz. Kimsenin kimseyle alkol, yiyecek içecek sebebiyle sıkıntı yaşamadığı, herkesin birbiriyle yardımlaştığı bir ortam kurulmuş durumda."

Başbakanın ve hükümetin taleplerine vereceği cevabı beklediklerini belirten Keskin, şöyle devam etti:

"Bir uzlaşma ekibi var. Muhatap yok tartışmaları oldu. Muhatap, Taksim Dayanışması. Daha önce de görüşüldü, taleplerimizi ilettik. Başbakan Vekili ile görüştük. Başbakan kendisiyle görüşülmesini istiyorsa bizim uzlaşma ekibimiz zaten mevcut. Kendisinin

belirlediği yer ve zamanda görüşürüz."

Öte yandan Gezi Parkı'na gelen Yazar Aziz Nesin'in oğlu matematikçi Prof. Dr. Ali Nesin de çadırlarda bekleyen gruptakilere matematik dersi verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taksim Gezi Parkı'ndaki Eylemler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement