Taliban 8 Türk'ü Kaçırdı - Son Dakika
Güncel

Taliban 8 Türk'ü Kaçırdı

Taliban 8 Türk\'ü Kaçırdı

Afganistan'da kötü hava şartlarından dolayı acil iniş yapan helikopterdeki 8'i Türk 11 kişiyi Taliban kaçırdı.

22.04.2013 11:10  Güncelleme: 16:40

Afganistan Savunma Bakanlığı, ülkenin doğusunda acil iniş yapan helikopterde bulunan 11 kişinin Taliban tarafından kaçırıldığını, kaçırılanlar arasında 8 Türk'ün olduğunu açıkladı.

AA muhabirine açıklama yapan Afganistan Savunma Bakanlığı yetkilisi Tuğgeneral Abdul Kadir Aşina, akşam saatlerinde içinde dokuz kişinin bulunduğu bir sivil helikopterin Logar'ın Azre ilçesine bağlı Deremengel bölgesinde, kötü hava şartlarından dolayı acil iniş yaptığını belirtti.

Aşina, "Kaçırılanlar arasında 6 Türk bulunuyor" dedi.

Logar Emniyet Müdürü Yardımcısı Reishan Sadik Abdurrahimzey de helikopterin iniş yaptığı bölgenin Taliban kontrolünde olduğunu, kaçırılanların serbest bırakılması için bölgeye çok sayıda polis gönderildiğini kaydetti.

Abdurrahimzey, helikopterin Horasan adlı bir özel şirkete ait olduğunu ifade etti.

Logar İl Şura Başkanı Abdul Veli Vekil de kaçırılanların serbest kalması için her türlü yolu deneyeceklerini ifade etti.

Bölge sakinleri, helikopterin beyaz renkli olduğunu, bölgede Hizb-i İslam hareketine bağlı militanların da bulunduğunu bildirdi.

DIŞİŞLERİ: NET BİLGİ YOK

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Afganistan'da zorunlu iniş yapan helikopterin mürettebatından hayatını kaybeden olmadığını ancak mürettebatın sağlık durumları hakkında net bilgi bulunmadığını açıkladı.

Afganistan'da zorunlu iniş yapan bir helikopterin mürettebatı arasında yer alan 8 Türk'ün Taliban güçleri tarafından rehin alındığı iddia edilmişti. Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre Afganistan'ın Kandahar şehrine 50 kilometre mesafede, Logar eyaletinin Azar ilçesi yakınlarında Horasan lojistik firmasına ait bir helikopter, kötü hava koşulları nedeniyle zorunlu iniş yaptı. Helikopterde 8 Türk ile bir Rus ve 1 Afganın bulunduğu bildirildi. Helikopter mürettebatı arasında hayatını kaybeden bulunmadığı ancak mürettebatın sağlık durumları hakkında net bilgiye sahip olunmadığı kaydedildi.

TALİBAN DOĞRULADI

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, Afganistan'da zorunlu iniş yapan helikopterdeki "ikisi tercüman 11 yabancıyı" rehin aldıklarını ifade ederek, bu kişilerin Amerikan askerleri olduğunu ileri sürdü.

Mücahit, internet sitesinden yaptığı açıklamada, ikisi tercüman 11 askerin gece Taliban'ın kontrolündeki güvenilir bir bölgeye götürüldüğünü belirtti.

Mürettebatı rehin alarak helikopteri ateşe verdiklerini ifade eden Mücahit, kaçırılanların üzerinde Amerikan askeri üniforması bulunduğunu fakat asker olduklarını inkar ettiklerini söyledi.

Horasan Logistics şirketi yetkilileri, kendilerine ait MI-8 tipi bir helikopterin akşam saatlerinde Logar'ın Azre ilçesine bağlı Deremengel bölgesinde, kötü hava şartlarından dolayı acil iniş yaptığını, helikopterde bulunan MT İnşaat şirketinde çalışan 8 Türk mühendisi ile 3 kişinin Taliban tarafından alıkonulduğunu belirtmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taliban 8 Türk'ü Kaçırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement