Tarihi Cami Onarım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Tarihi Cami Onarım Bekliyor

Tarihi Cami Onarım Bekliyor

Yatağan'da Hacı İlyas Bey caminin kubbesindeki kurşun kaplamalar deforme olunca yağmurlu havalarda su akıtmaya başladı.

13.02.2013 11:40  Güncelleme: 11:47

Muğla'nın Yatağan İlçesi Turgut Beldesi'nde 1311 yılında Hacı İlyas Bey tarafından yaptırılan ve aynı adı taşıyan caminin kubbesindeki kurşun kaplamalar deforme olunca yağmurlu havalarda su akıtmaya başladı. En son 7 yıl önce bakımı yapılan tarihi camide namaz kılanlar, halıların ıslanmaması için su damlayan yerlere kova koyarak önlem alıyor. Kendi aralarında imza toplayan cemaat, beldedeki tek caminin biran önce bakımının yapılmasını istedi.

Yatağan İlçesi Turgut Beldesi'ndeki 702 yıllık tarihi Hacı İlyas Bey Camii'nin kubbesindeki kurşun kaplamalar bakımsızlık nedeniyle deforme oldu. Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tescillenerek koruma altına alınan tarihi caminin kubbesi, yağmurlu havalarda su alıp akıtmaya başladı. Beldedeki tek camide ibadet eden cemaat ise damlayan suyun halıya zarar vermemesi için kovalarla önlem aldı. İki yıldır aynı sorunu yaşayan cemaat son çare olarak imza toplamaya karar verdi.

KADERİNE TERK EDİLMİŞ

Cami cemaatinden 80 yaşındaki Mahmut Demirel, 'Tarihi camimiz kaderine terk edilmiş durumda. Cami tavanından su alıyor ve caminin içerisine su doluyor. Koruma altında olduğu için de hiçbir müdahalede bulunulamıyor. Kendi imkanlarımızla kovalar yerleştirip namaz kıldığımız yerin ıslanmasını önlemeye çalışıyoruz. Böyle giderse cami tepemize yıkılacak' diye konuştu.

İMZA TOPLAYIP ANKARA'YA GÖNDERDİLER

Beldede yaşayan 70 yaşındaki Gürtin Öztın, topladıkları 100 imzayı Tugut Belediye Başkanı AK Parti'li Salih Özen'e teslim ettiklerini belirtip, 'Onarım için başvurmadık yer bırakmadık ancak bir sonuç alamadık. Müftülük caminin koruma altında olduğunu ve bu nedenle izin alınmadan müdahale edemediklerini söylüyor. Biz imzalı dilekçelerimizi verip sorunun çözülmesini istedik, sonuç bekliyoruz' dedi. Belde Belediye Başkanı Özen, cami cemaatinin topladığı imzaları Ankara'ya giderek Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Bekir Bozdoğ'a teslim ettiklerini ve cevap beklediklerini dile getirdi. Başkan Özen, 'Sorunu bizzat Bakanımıza ilettik, gerekli yazışmalar yapıldı kısa sürede sonuç almayı bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihi Cami Onarım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement