Arkeolog Tarihi Eserin Üzerinde Zıpladı - Son Dakika
Güncel

Arkeolog Tarihi Eserin Üzerinde Zıpladı

Arkeolog Tarihi Eserin Üzerinde Zıpladı

Osmaniye'de, restorasyon çalışmaları yapılan Alacami bahçesindeki tarihi eserlerinden birinin üzerinde zıplayan arkeolog şaşkınlık yarattı.

21.10.2015 13:45  Güncelleme: 14:33

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 2. etap restorasyon çalışmalarının yapıldığı tarihi Alacami bahçesindeki tarihi eserler kamyonlarla Osmaniye'ye taşındı. Taşıma esnasında bir arkeoloğun kamyon üzerindeki tarihi eserlerin üzerine çıkarak zıplaması ise şaşırttı.

ESERLERİN MÜZEYE GÖTÜRÜLMESİ KARARI ALINDI

Kadirli şehir merkezi Bağ Mahallesi'nde bulunan ve Roma döneminde kilise olarak kullanılmış, daha sonra da Dulkadiroğlu Beyliği zamanında camiye dönüştürülmüş olan Alacami'de restorasyon çalışmaları sırasında bazı tarihi eserlerin Osmaniye Müzesi'ne götürülmesi kararı alındı.

ARKEOLOG TARİHİ ESERİN ÜZERİNE ÇIKIP ZIPLADI

Cami bahçesinde bulunan ve ilçe genelinde önceki yıllarda çıkmış olan sütun ve işlemeli taşlar vinç yardımıyla bir kamyonete yüklendi. Restorasyon çalışmalarında görevli bir arkeoloğun kamyonete yüklenmiş tarihi eserlerin üzerine çıkıp zıplaması ise görenleri şaşırttı.

MÜZE MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPMAKTAN KAÇINDI

Kadirli'den götürülen eserlerin Osmaniye müzesinde sergileneceği öğrenildi. Konuyla ilgili olarak Osmaniye Müze Müdürü Nalan Yastı ise herhangi bir açıklama yapmadı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arkeolog Tarihi Eserin Üzerinde Zıpladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Xxxxx: Neyi haber yapacağınızı şaşırmışsınız...Zıplamış noldu niye zıplamış sorsaydın ya bi 0 0 Yanıtla
  • ogretmen: mili yetkili tarihine sahip çıkmak olur önce emeğe saygi 0 0 Yanıtla

Advertisement