Tarlada Sebze Hasadına Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Tarlada Sebze Hasadına Yoğun İlgi

Tarlada Sebze Hasadına Yoğun İlgi

Bingöl'de bir çiftçinin tarlasına ektiği taze ve organik sebzelere yoğun ilgi gösteren müşterileri, alacakları sebzeleri dalından toplamanın heyecanını yaşarken, üretici de toplama maliyetinden kurtuluyor.

21.08.2016 14:51

Bingöl'de bir çiftçinin tarlasına ektiği taze ve organik sebzelere yoğun ilgi gösteren müşterileri, alacakları sebzeleri dalından toplamanın heyecanını yaşarken, üretici de toplama maliyetinden kurtuluyor.

Bingöl Muş karayolunun 10. kilometresi Köprübaşı mevkisinde kiraladığı tarlada salatalık, biber, patlıcan, domates ve karpuz yetiştiren bir çiftçi, ürünlerin hasadını müşterilerine yaptırıyor. Tarlaya gelen müşteriler, kendi bahçesinden topluyormuş gibi istediği kadar taze sebzeyi dalından topluyor. Yapılan uygulamadan hem tarla sahibi, hem de müşteriler memnun.

Bahçe sahibi Sedat Akgök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıldır "alacağın sebzeyi kendin topla" uygulamasını sürdürdüklerini belirterek, vatandaşların uygulamaya yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Bahçelerine gelen müşterilerin en taze ve organik sebzeleri kendi elleriyle toplamanın heyecanını yaşadıklarını anlatan Akgök, tarlaya gelen kişilere hem ürünleri hasat ettirmiş olduklarını hem de satış yaptıklarını dile getirdi.

Akgök, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 6 yıldır bu işi yapıyorum. Bu işi zevkle yapıyorum. Millete hizmet etmek ve organik sebze vermek için çabalıyorum. 50 dönümlük bir araziye her yıl her çeşit sebze ekiyorum. Buraya gelenler, bahçeden ihtiyaç duydukları sebzeyi kendisi topluyor. Biz karışmıyoruz. Daha doğal ve organik olduğu için birçok kişi buraya gelip sebze ihtiyacını gideriyor. Ekimini yaptığımız sebzelere kesinlikle hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz, tamamen doğal ortamda suyla yetişen sebzelerdir. Birçok aile hem vakit geçirmek, hem de bahçeden kendi sebzesini toplama zevkini yaşamak için buraya geliyorlar ve gönül rahatlığıyla sebzelerini toplayıp eve gidiyorlar."

Sebze toplamaya gelen Fahrettin Aksu da tarlada sebze toplamanın çok zevkli olduğunu dile getirdi.

Sebze toplarken kendisini tarla sahibi gibi hissettiğini aktaran Aksu, "Buraya geliyoruz, kendi elimizle bahçeden organik sebze topluyoruz, kasalara koyup eve götürüyoruz. Domates ve biber çok lezzetli. Bu bizim için bir nimettir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarlada Sebze Hasadına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement