"Taşıt Araçlarını Tanıyalım" - Son Dakika
Güncel

"Taşıt Araçlarını Tanıyalım"

"Taşıt Araçlarını Tanıyalım"

Mcdonald's Çocuk Vakfı Takvimi, 2013 yılında ilginç taşıt araçlarının dünyasına daldı.

12.12.2012 14:09

Rahmi M. Koç Müzesi'nde sergilenen ve ünlü karikatürist Haslet Soyöz'ün çizimleriyle hayat bulan "Taşıt Araçlarını Tanıyalım" temalı 2013 takviminin geliri çocuklar için sağlık projelerinde kullanılacak

McDonald's Çocuk Vakfı, ünlü karikatürist Haslet Soyöz'ün çizimleriyle hayat bulan 'Taşıt Araçlarını Tanıyalım' temalı 2013 takvimi ile hem vakfa gelir sağlıyor hem de çocukları Rahmi M. Koç Müzesi'nde küçük bir gezintiye çıkartıyor. McDonald's restoranlarında 5 liradan satışa sunulan takvimden elde edilen gelir bu yıl da çocukların sağlığı ve mutluluğu için hayata geçirilecek projelerde kullanılacak.

Yeni yılda gözler McDonald's Çocuk Vakfı'nın hazırladığı 'Taşıt Araçlarını Tanıyalım' takviminde olacak. McDonald's Çocuk Vakfı'nın önemli gelir kaynaklarından biri olan geleneksel yılbaşı takvimi teması bu yıl Rahmi M. Koç Müzesi'nin masalımsı atmosferinde geçiyor.

Müzede sergilenen ilginç taşıt araçlarının, yurt içi ve yurt dışında birçok ödül sahibi karikatürist Haslet Soyöz'ün çizimleriyle hayat bulduğu 2013 Takvimi; çocukları, zaman tünelinde geziye çıkartacak ve her bir takvim yaprağında onlara bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayacak!

13 yıldır çocukların sağlığı ve mutluluğu için projeler gerçekleştiriyor

Gelirlerinin önemli bir bölümünü McDonald's restoranlarında satılan takvim ve özel ürünlerin yanı sıra restoranların yaptığı bağışlardan sağlayan McDonald's Çocuk Vakfı, faaliyete geçtiği 1999 yılından beri çocukların sağlığı ve mutluluğu için projeler hayata geçiriyor.

McDonald's Çocuk Vakfı bugüne kadar gerçekleştirdiği 42 proje ile çocuk sağlığı alanında önemli çalışmalar yaptı. Bu projelerin içinde yaklaşık 100 bin çocuğun göz taraması, hastanelerde çocuk hasta odaları, acil servisleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı hastane derslikleri ile hastane oyun alanlarının donatılması, aile odalarının düzenlenmesi ve tefrişi gibi projeler bulunuyor.

McDonald's Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Başarır "Bugüne kadar aile odalarından, çeşitli çocuk servislerinin tefrişine, göz tarama çalışmalarından, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı hastane dersliklerinin yeniden yapılandırılmasına uzanan faaliyetlerimiz için 1,5 milyon doları aşkın kaynak ayırdık. Gerçekleştirdiğimiz projelerle bugüne kadar 150 binden fazla çocuk ve ailesine ulaştık. McDonald's Çocuk Vakfı olarak çocuklarımıza daha mutlu ve sağlıklı yaşam sağlayacak çalışmalar yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Rahmi M. Koç Müzesi Genel Müdürü Ertuğrul Duru, "Çocuklar ve her yaştan kendini çocuk hissedenler Rahmi M. Koç Müzesi'ni harikalar diyarı olarak görüyor. McDonald's Çocuk Vakfı'nın yeni yıl takvimiyle onbinlerce çocuğun evine, odasına müzemiz konuk olacak" dedi.

2013 Takvimi, Rahmi M. Koç Müzesi'ndeki ilginç taşıtları tanıtıyor

Her yıl çocukların ilgisini çeken ve onların konu ile ilgili bilinç düzeyini artırmaya yönelik takvimler hazırlayan McDonald's Çocuk Vakfı, bu yıl da çocukları Rahmi M. Koç Müzesi'ndeki ilginç taşıtları ile tanıştırıyor.

McDonald's Çocuk Vakfı'nın 2013 takviminde; Rahmi M. Koç Müzesi'nde sergilenen M/V Fenerbahçe Vapuru, 1936 model Kırmızı Austin Araba, Tekel 15 takası, Kara Tren (G10), Liman 2 Buharlı Römorkörü, 1898 model Malden Buharlı Otomobil, Kont Ostrorog teknesi, 1960 model Cadillac Super 63 De Ville Hardtop Coupe, Atlı Tramvay, DC-3 yolcu uçağı, Londra otobüsü, Hasköy Sütlüce Demiryolu ve vagonları gibi tarihe ışık tutan ilginç taşıtlar ünlü karikatürist Haslet Soyöz'ün çizimleriyle çocuklara tanıtılıyor.

1952 yılında o günkü adıyla DENİZ YOLLARI, bugünkü adıyla ŞEHİR HATLARI İŞLETMESİ tarafından İskoçya'ya sipariş edilen iki adet motorlu yolcu gemisinden biri olan M/V Fenerbahçe Vapuru'ndan, 1936 yılında Austin Motor Company tarından üretilen Kırmızı Araba'ya, bir Türk takası olanTekel 15'ten, 1912 yılında yapılan buharlı lokomotif Kara Tren (G10)'e, Türkiye'deki serüvenine ilk kez 1871 yılında İstanbul'da başlayan Atlı Tramvay'a, ilk uçuşunu 1935 yılında gerçekleştiren DC-3 uçağından, arkadan binilen bir otobüs olan Double Decker'a birçok ilginç taşıt günümüz çocuklarının taşıt araçlarına dair meraklarını gideriyor. Haslet Soyöz'ün çizimleri çocukların duvarlarını süsleyecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Taşıt Araçlarını Tanıyalım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement