Tecavüz Mağduru Çocuğa Devlet Sahip Çıkacak - Son Dakika
Güncel

Tecavüz Mağduru Çocuğa Devlet Sahip Çıkacak

Tecavüz Mağduru Çocuğa Devlet Sahip Çıkacak

Mersin'de tecavüze uğradığı iddia edilen 11 yaşındaki çocuğun kimliğinin, mahkemenin kararıyla değiştirilerek, yetiştirme yurduna yerleştirilebileceği bildirildi.

20.10.2012 16:46

Mersin'de tecavüze uğradığı iddia edilen 11 yaşındaki çocuğun kimliğinin, mahkemenin kararıyla değiştirilerek, yetiştirme yurduna yerleştirilebileceği bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, S.K. adlı kadının, 11 yaşındaki çocuğuna tecavüz edildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasının ardından konuya müdahil olduklarını kaydetti.

S.K'nin, 11 yaşındaki oğlu B.K'nın kaçırılıp tecavüz edildiği iddiasıyla rapor alıp savcılığa başvurmasının ardından konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını belirten Bulut, şunları söyledi:

"Bu tür olaylarda devlet gereken desteği sağlıyor. Anne ve çocuğa bizim kurumlarımızda kalma teklifinde bulunduk. S.K, kurumlarımızda kalmak istemediğini söyledi. Sayın Bakanımız, bu konuyla bizzat ilgileniyor. Bu konuyla ilgili olarak geniş bir rapor hazırlanıyor. Hazırlanan raporlar mahkemeye ulaştırılacak. Mahkeme çocuğun kimliğinin değiştirilmesi veya çocuğun bizim kurumlarımızda kalması kararını verebilir. Mahkemenin vereceği kararın ardından B.K için nelerin yapılacağının kararı verilecektir."

Mahkemenin kararının ardından B.K'nın kimliğinin değiştirilerek başka bir okula gönderilebileceğini ifade eden Bulut, "Konuya ilişkin olarak yapılması gerekenler yerine getirilecek, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu olayın takipçisi olacağız. Kimlik değişikliği sonrası istenilen bir okulda eğitimine devam edebilecektir" dedi.

32 yaşındaki S.K'nin, geçen yıl çalıştığı genelevi terk ettiği, genelev patronu M.Ş.Ç'nin de S.K'dan intikam almak için 11 yaşındaki oğlu B.K'yı kaçırıp, tecavüz ettirdiği iddia edilmiş, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Muhabir: Mustafa Çiftçi/ Tevfik Işık

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tecavüz Mağduru Çocuğa Devlet Sahip Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement