Ted Ailesinden Anıtkabir Çıkarması - Son Dakika
Güncel

Ted Ailesinden Anıtkabir Çıkarması

Ted Ailesinden Anıtkabir Çıkarması

Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Türkiye'nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan TED'in 85.kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

29.03.2013 16:12

Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Türkiye'nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan TED'in 85. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Cumhuriyetin içinden doğan bir kuruluş olmanın verdiği sorumluluk ve bilinçle 85 yıldır eğitim alanında faaliyetlerine devam eden TED üyeleri, Anıtkabir'de buluştu. TED okulları ve TED Üniversitesi öğrencileri, veliler, öğretmenler, çalışanlar, mezunlar ve sporculardan oluşan yüzlerce kişinin katıldığı Anıtkabir ziyareti, camianın ellerinde Türk bayrakları ve kırmızı-beyaz karanfillerle alanda bir araya gelmesiyle başladı.

TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu ve beraberindeki heyet mozoleye çelenk koyarak, Atatürk'ün manevi huzurunda iki dakika saygı duruşunda bulundu. Ardından Pehlivanoğlu ve beraberindekiler Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Pehlivanoğlu, burada Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Atam, önderliğinde ve yüksek koruyuculuğunda kurulan Türk Eğitim Derneği'nin 85. yılını kutladığımız günlerde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, mezunlarımız, velilerimiz ve sporcularımızla birlikte huzurunuzda olmanın gururunu yaşıyoruz. Her alanda lider konumda olan, çağı yakalamış ve ilerisine geçmiş bir ülkenin ancak iyi eğitim almış bir nesille mümkün olabileceğinin bilinciyle 85 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göstermiş olduğunuz hedefler doğrultusunda yürüyerek; aydınlık bir gelecek için cumhuriyet ilkelerine bağlı, kendine güvenen, bilgili ve ilkeli bir gençlik yetiştirme yolunda ilerliyoruz. Sizin bizlere öğrettikleriniz ve vasiyet ettikleriniz, bugün çalışmalarımıza rehberlik ediyor ve bizlere güç veriyor. Türk Eğitim Derneği ailesi olarak, huzurunda bir kez daha saygı ile eğiliyor, minnetle anıyoruz."

Öte yandan; ziyarete katılan TED Ankara Koleji mezunu oyuncu Tamer Karadağlı ve eşi Arzu Balkan'a öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ted Ailesinden Anıtkabir Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement