TEİAŞ'a ait 154 bin voltluk yeni tesis edilen iletim hattında yapılan çalışma sırasında iletken kopması ile TEİAŞ'ın Köseköy Trafo Merkezi devre dışı kaldı. Kullar ve Vezirçiftliğinde 18.30 ve 19.15 arasında 45 dakika enerji kesintisi yaşandı.
TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) 5.nci Şebeke İletim Tesis İşletme Grup Müdürlüğünce Gölcük'te yeni yapılan Trafo İndirici Merkezine çekilen yeni iletim hatlarının direkte montajı sırasında topraklama iletkeninde yaşanan problem Orta Gerilim hatlarında enerji kesilmesine ve 25 MVA yükteki Köseköy Trafo İndirici merkezinin devre dışı kalması ile Kullar ve Vezirçiftliği'nin tamamının enerjisiz kalmasına yol açtı.
Kullar ve Vezirçiftliği'nin tamamının etkilendiği enerjisi kesintisi sırasında, SEDAŞ Müşterileri bilgi alabilmek için SEDAŞ çağrı merkezine yönlendi. SEDAŞ Çağrı Merkezine telefon santralı kilitlenecek sayıda ihbar yapılırken, enerjinin kesinti süresini öğrenmek üzere de çok sayıda arama yapıldı. Çağrı Merkezinden hızlı sesli yanıtlama sistemi ile konu SEDAŞ müşterilerine aktarılarak, bilgilendirme sağlandı. SEDAŞ acil hizmet ekipleri de manevralarla arızadan etkilenen Kullar ve Vezirçiftliği'nde enerjisiz kalan alanı daraltarak önlem aldılar.
Son Dakika › Güncel › TEİAŞ'ın Köseköy Trafo Merkezi Devre Dışı Kaldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.