Tek İsteği Nüfus Cüzdanı - Son Dakika
Güncel

Tek İsteği Nüfus Cüzdanı

Tek İsteği Nüfus Cüzdanı

Antalya’da, bir caminin kenarındaki bankta kalan 50 yaşındaki Davut Darka, Ankaralı olduğunu söyledi ve 2.5 yıl önce kaybettiği kimliğinin yeniden verilmesini istedi.

15.01.2014 11:03

Antalya'da, bir caminin kenarındaki bankta kalan 50 yaşındaki Davut Darka, Ankaralı olduğunu söyledi ve 2.5 yıl önce kaybettiği kimliğinin yeniden verilmesini istedi.

50 yaşındaki Davut Darka, eşinden ayrıldıktan sonra bir arkadaşının Antalya'da iş ve kalacak yer sözü vermesiyle 4 yıl önce bu şehire geldi. Arkadaşının mobilya dükkanının batmasıyla ortada kalan Darka, çeşitli gündelik işler yaparak geçimini sağladı. Hurdacılık yapan Darka'nın hayatı nüfus cüzdanını kaybetmesiyle değişti. 2.5 yıl önce kimliğini kaybeden Darka, nüfus müdürlüğüne başvurdu. Darka'nın kalıcı bir ikametgah adresi olmadığı için başvurusu incelenmek üzere beklemeye alındı. Ankara Çubuk nüfusuna kayıtlı Darka'ya, nüfus kayıt örneği verildi. Buna rağmen kimlik sahibi olmadığı için Darka, ne kalıcı bir yer ne de bir iş sahibi olabildi.

Darka, şimdi gündüzleri dilencilik yaparak ve çevre esnafın yardımıyla ayakta kalırken, akşamleyin Müsellim Camii'nin bahçesindeki bankta kalıyor.

Antalya'ya 4 yıl önce geldiğini ve çeşitli işlerde çalıştığını söyleyen Darka, "Nüfus cüzdanım olmayınca, iş başvurularım olmadı. Kalacak yerim olmadığı için caminin kenarındaki bankta kalmaya başladım. Nüfus cüzdanım olmadığı için pansiyonlar almıyor" dedi.

Nüfus cüzdanını kaybettiğini ya da çaldırdığını belirten Darka, sözlerini şöyle tamamladı: "Nüfus müdürlüğüne başvurdum ama kimliğimi alamadım. Bana nereye kayıtlı olduğumu gösteren nüfus kayıt örneği verdiler. Dört ay beklemem gerektiğini söylediler. Nüfus cüzdanım olmadığı için çok sıkıntı yaşıyorum. Yağmurlu havalarda pansiyonlarda kalamıyorum. Polisler kimlik soruyor. İş başvurusu yapıyorum, işe giremiyorum. Bu bankın üzerine karton seriyor, üstüme de içeriye sakladığım battaniyeyi çekerek yatıyorum. Çevre esnaf, taksiciler ve caminin imamı yardımcı oluyor. En büyük sorunum kimlik, o olmayınca hiçbir şey olmuyor. Kimliğimi alarak insanca yaşamak istiyorum."

Darka, kimliği olmaması nedeniyle hasta olmaktan bile korktuğunu sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tek İsteği Nüfus Cüzdanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement