Tekirdağ'da Küçükbaş Kurbanlıkların Fiyatı Arttı - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Küçükbaş Kurbanlıkların Fiyatı Arttı

Tekirdağ\'da Küçükbaş Kurbanlıkların Fiyatı Arttı

Tekirdağ’da, Kurban Bayramı’nın 2’nci gününde küçükbaş kurbanlık fiyatlarında 100 ila 200 TL arasında artış oldu.

25.09.2015 13:08

Tekirdağ'da, Kurban Bayramı'nın 2'nci gününde küçükbaş kurbanlık fiyatlarında 100 ila 200 TL arasında artış oldu.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'ya bağlı Karadeniz Mahallesi'nde kurulan kurban pazarında, küçükbaş kurbanlık sayısı azalınca fiyatlar arife günü ve öncesine göre 100 ila 200 TL arasında arttı. Vatandaşların kurbanlığını arife gününe göre pahalı aldığını belirten besici Rahmi Sezen, "Bu sene herkes bekledi ki bayramın 2'nci günü fiyatları düşer diye. Aksine bayramın 2'nci günü mallarımızı daha pahalı satmaya başladık. Arife günü ve bir gün öncesinde en büyük koçları 900 TL, bin TL arasında satıyorduk. Bugün daha ufaklarını o paraya yakın veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"KURBANINI ARİFE GÜNÜ ALAN DAHA UCUZ ALDI"

Küçükbaş kurbanlık sayısının azalmasından dolayı fiyatların yükseldiğini söyleyen besici Yaşar Sever, "Vatandaş arife günü daha ucuz aldı. Bayramın 1'inci, 2'nci günü daha pahalı satıyoruz. Çünkü mal azaldı. Vatandaş bayramın 1'inci ve 2'nci günü mal ucuzlayacak zannetti. Biraz kendini gevşek tuttu. Şimdi daha seçme mal kaldı. Arife günü 800 TL'ye aldığı malı bugün 900 TL diyoruz. 600 TL'ye aldığı mal bugün 700 TL'ye çıktı" dedi.

Kurbanlığını bayramdan önce aldığı için daha ucuza aldığını söyleyen Gürol Dursun, "Biz önceden aldığımız için şanslıyız. Biliyorsunuz dinimizde pazarlık yapmak sünnettir. Pazarlığımızı yaptık, koçumuzu aldık" şeklinde konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Küçükbaş Kurbanlıkların Fiyatı Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement