Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesince 2018 yılı itibariyle başlatılan "Sıfır Atık" projesiyle atıklar geri dönüştürülüyor.

15.03.2018 10:34

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesince 2018 yılı itibariyle başlatılan "Sıfır Atık" projesiyle atıklar geri dönüştürülüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında şubat ayı boyunca kaynağında ayrıştırılan atıklar, geri dönüştürülerek enerji ve kaynak tasarrufu sağlandı.

Proje kapsamında Süleymanpaşa Belediyesine bağlı tüm birimlerde kağıt, plastik, metal ve cam atıklar ile piller için istasyonlar oluşturuldu. Bu noktalarda biriktirilen atıklar, türüne uygun geri dönüştürme işlemleri için ilgili merkezlere iletildi.

"Sıfır Atık" projesi kapsamında şubat ayı içinde bin 150 kilo kağıt ve karton, 460 kilo plastik, 187 kilo cam ve 264 kilo metal atık toplanılarak geri dönüştürüldü.

Süleymanpaşa Belediyesi zabıta ekiplerinin denetimleri

Süleymanpaşa ilçesinde simit üretimi yapan fırınlar, Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tüm iş yerlerinde denetimlerini sürdürürken, son olarak simit üretimi yapan fırınları denetimden geçirdi.

İlçe merkezinde bulunan 10 simit fırını zabıta ekiplerince eksik gramaj ve fiyat etiketi konusunda denetlendi.

Zabıta ekipleri fırınlarda iş yeri ruhsatı, çalışanların genel durumu, hijyenik koşullar, tarifeler, gramajlar başta olmak üzere birçok alanda kontrol yaptı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, simidin 80 gram, fiyatının 1,25 kuruş olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın günlük hayatta en çok tükettiği gıda ürünlerinin başında simit geliyor. Tüketimin en fazla olduğu bu gıda ürünlerinin hijyen ve kalitesi halkımız için büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda sorumluluk alanımızda bulunan simit fırınları denetlenerek ekiplerimiz tarafından gerekli kontroller yapılmıştır. Ekiplerimize titiz çalışmaları için teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement