Tekirdağ Kimlik Bilgileri Kullanılarak 16 Bin Lira Dolandırıldı - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ Kimlik Bilgileri Kullanılarak 16 Bin Lira Dolandırıldı

Tekirdağ Kimlik Bilgileri Kullanılarak 16 Bin Lira Dolandırıldı

Kimlik bilgileri kullanılarak 16 bin lira dolandırıldıTEKİRDAĞ'da valilik bünyesinde sivil savunma uzmanı olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Korkmaz, kimlik bilgilerini çalan kişilerin adına bankalarda hesap açarak 16 bin lira dolandırıldığını söyledi.

30.12.2016 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kimlik bilgileri kullanılarak 16 bin lira dolandırıldı

TEKİRDAĞ'da valilik bünyesinde sivil savunma uzmanı olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Korkmaz, kimlik bilgilerini çalan kişilerin adına bankalarda hesap açarak 16 bin lira dolandırıldığını söyledi. BİMER üzerine başvurusu üzerine ifade vererek Cumhuriyet Savcılığı'nda soruşturma başlatıldığını anlatan Korkmaz, "Benim adıma çekilen paralarla icralık durumdayım, çok mağdurum" dedi.

Sivil savunma uzmanı Mehmet Korkmaz, yaklaşık 8 ay önce Gaziantep'ten, Tekirdağ tayin oldu. Kimlik bilgilerini çalan kişilerin adına 4 ay önce hesaplar açarak internet bankacılığı aracılığıyla 16 bin lira parasını aldığını söyleyen Korkmaz, çok sayıda telefon hattını alındığını bankaları uyarmasına rağmen bir sonuç alamadığını ifade etti. Kimlik bilgilerini çaldırdıktan sonra başına gelmeyen kalmadığını anlatan Korkmaz, "Kimlik bilgilerimle bankalarda hesaplar açıldı, adıma telefon hatları alındı. Cumhuriyet Savcılığı'na, bankalara, GSM operatörlerine zamanında bilgi verdim. 'Kimlik bilgilerim üçüncü şahısların elinde' dedim. Buna rağmen hiçbir tedbir alınmadı, bankalarda para çekilmeye devam edildi. Benim hesabımdan cep bankası üzerinden başka hesaplara para aktarıldı. Bu gibi şeyler sürekli olarak yapıldı. E-devlet sistemime girilmiş ve iletişim bilgilerim değiştirilmiştir" dedi.

Bankalardaki hesap hareketlerinden sonra kimliği belirsiz kişilerin harcamalarından icralık duruma düştüğünü belirten Mehmet Korkmaz, "Şu anda bana deniliyor ki bu parayı ödemezsen seni kara listeye alacağız. Bundan sonra 'hiçbir kredi çekemezsin, hiçbir işlem yapamazsın' diye tehdit ediyorlar ve beni icraya verdiler. Hiçbir alakam olmadığı halde bu kişiler tarafından mağdur ediliyorum. Daha önce Gaziantep'te benim adıma kredi talebinde bulunup çekerken yakalanan bir kişi var. Mahkemeye çıkarıldı akabinde bu kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şu anda bu para aktarca, çekme, harcama işlemleri hala devam ediyor. Aynı kişi mi, yada onunla irtibatlı olan başka biri mi bilmiyorum. Şuada en az 16 bin lira borcum olduğunu söylüyorlar ve icralık durumdayım. Ancak şu anda mağdurum, şu anda bu işlemler yapılmaya devam ediyor. Öyle kaldım mağdurum, ne yapacağımı da çaresizlik içinde düşünüyorum. Elimden gelen herhangi bir şey yok" şeklinde konuştu.

Mehmet Korkmaz, BİMER üzerine başvurusu üzerine 15 gün önce ifadesinin alındığını ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından dolandırıcılık iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ Kimlik Bilgileri Kullanılarak 16 Bin Lira Dolandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement