"Teknolojik Aletler, Gençler İçin Mayın Gibi" - Son Dakika
Güncel

"Teknolojik Aletler, Gençler İçin Mayın Gibi"

"Teknolojik Aletler, Gençler İçin Mayın Gibi"

Kars'ın Kağızman ilçesinde düzenlenen 'Bir başarı öyküsü ve kariyer günleri'ne katılan Vali Eyüp Tepe, lise öğrencileriyle bir araya geldi.

01.03.2013 10:45  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Kağızman İlçesi'nde düzenlenen 'Bir başarı öyküsü ve kariyer günleri'ne katılan Vali Eyüp Tepe, lise öğrencileriyle bir araya geldi. Vali Tepe, cep telefonu, ipad gibi teknolojik aletlerin gençler için 'mayın' gibi olduğunu söyledi.

Kağızman Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 'Bir Başarı Öyküsü ve Kariyer Günleri' programına Vali Eyüp Tepe, Kaymakam Şuayip Gürsoy, İlçe Emniyet Müdürü Talat Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Erdem, Kağızman Lisesi ile Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Yaklaşık bir saat öğrencilere başarı öyküsünü ve deneyimlerini anlatan Vali Eyüp Tepe şunları söyledi:

"Şimdi bakıyorum ki çocukların elinde ipad, telefon, playstation gibi benzeri türde mayın var. Şimdi tahmin ediyorum ben o yaşlarda bu alet edevata sahip olsaydım, herhalde bugünlere gelemezdim. O manada sizler çok daha iradeli insanlar olacaksınız inşallah. Çünkü özellikle televizyon, telefon ve benzeri elektronik aletler sizleri kuşatmasına rağmen, hala eğer ders çalışıp lise ya da Anadolu lisesine gidebiliyorsanız ve belli hedefleriniz var ise, takdire şayan işler yapıyorsunuz. Biz böyle zor engellerle karşılaşmadık."

TRT MUHABİRLİĞİNDEN VALİLİĞE

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Vali Tepe, bir öğrencinin Milli Eğitim sisteminin sıkça değişmesiyle ilgili yakınması üzerine şunları söyledi:

"Hayat okyanusunda zaman zaman beklemediğiniz fırtınalarla karşılaşabiliyorsunuz. Okyanustaki bu fırtınalar bazen size de sürprizler hazırlayabilir. Bu sürprizler sizi vezir de yapabilir rezil de edebilir. Hedefiniz belli olduktan sonra bu engeller sizi durduramaz. Benim büyük oğlum 5 sınava girdi ama küçük oğlum hiç birine girmedi. Çünkü Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kaldırıldı. Benim idealim kaymakam olmaktı. Meslek lisesi elektrik bölümünü bitirdim. Üniversite sınavlarına girip kamu yönetimi bölümünü kazandım. Okula başladığımda, o okuldan mezun olduktan sonra kaymakam olunamayacağımı öğrendim. TRT'de muhabir olarak çalışmaya başladım. Özal hükümeti zamanında, kaymakamlık sınavlarına kamu yönetimi mezunlarının da girmesi hakkı verildi. Sınava girip kazandım." - Kars/ Kağızman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Teknolojik Aletler, Gençler İçin Mayın Gibi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement