Tekwando Federasyon Başkanı Dr. Metin Şahin;"2008 Olimpiyatları Hayal Kırıklığı Oldu" - Son Dakika
Güncel

Tekwando Federasyon Başkanı Dr. Metin Şahin;"2008 Olimpiyatları Hayal Kırıklığı Oldu"

Tekwando Federasyon Başkanı Dr. Metin Şahin;"2008 Olimpiyatları Hayal Kırıklığı Oldu"

1-9 Mayıs Tarihleri arasında İngiltere'de yapılacak olan Avrupa Büyük Bayanlar ve Erkekler Tekwando Şampiyonası'na hazırlanan Tekwando Milli Takımı şampiyonaya 8 Bayan 8 Erkek sporcu ile katılıyor.

25.04.2012 13:52

"bahri TANRIKULU DÜNYANIN EN İYİ SPORCULARINDAN BİRİ"

"AVRUPA ŞAMPİYONASINDA İKİ YIL ÖNCEKİ BAŞARIYI TEKRARLAMAK İSTİYORUZ"

"2004 YILINDAN BUGÜNE MİLLİ TAKIM KADROMUZ ÇOK GENÇLEŞTİ"

"OLİMPİYATLARDA SPORCULARIMIZDAN MADALYA BEKLİYORUM"

"2012 LONDRA'YA ŞU ANKİ BAKIŞIMDA BİRAZ FULULUK VAR" Ercan ATA, Ankara-DHA

1-9 Mayıs Tarihleri arasında İngiltere'de yapılacak olan Avrupa Büyük Bayanlar ve Erkekler Tekwando Şampiyonası'na hazırlanan Tekwando Milli Takımı şampiyonaya 8 Bayan 8 Erkek sporcu ile katılıyor. Tekwando Federasyonu Başkanı Dr. Metin Şahin, Doğan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "İki yılda bir yapılan Avrupa Büyük Bayanlar ve Erkekler Tekwando Şampiyonası'nda bu iki yıl önce dünya şampiyonu olmuştuk. Amacımız tekrar aynı başarıyı yakalamaktır" dedi. Tekwandonun 1988 yılında Olimpiyatlarda gösteri sporu olarak başladığını belirten Başkan Metin Şahin, 2000 yılında olimpik olduğunu ifade ederek açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"2000 yılında ilk madalyamızı Hamide Bıçkın ile ve bronz madalya alarak kazanmıştık. 2004 yılında ise Bahri Tanrıkulu ile Gümüş madalya aldık. 2008 yılında ise, çok iyi bir çıkış yakaladık. 49 Ülkenin içerisinde, Olimpiyat seçmelerini Türkiye'ye alma başarısı göstermiştik. Bu seçmelerde Pekin 2008 Olimpiyatlarına 4 sporcu ile katılma hakkı elde etmiştik. Tekwando'da Olimpiyat kotası çok zor. Sporcu eski şampiyon olsada dünya şampiyonasında kota alamaz ise Avrupa seçmelerine giriyor ve sporcu bu şampiyonalarda kazanır ise, Olimpiyata katılma hakkı elde ediyor. Bu zorlu sınavlardan 2012 Londra için Bu yıl, 3 kota alabildik. 2008 de bir gümüş bir branz'umuz var. Sporcularımızın kalitesi ve bu güne kadar olan istatistikleri en yüksek dereceleri alacak seviyeye geldiklerini gösteriyor. Fakat" bu bir Olimpiyattır" Açıkca belirtiyorum, hiçbirşey garanti olmaz? 3 sporcumuzunda altın madalya şansı var. Biz onlara inanıyoruz ve inşallah Türk Milletine bu sevinci yaşatacaklardır diye;"konuştu. Milli Takımın 2004 yılından beri revizyona uğradığını belirten Başkan Şahin;"Bahri tecrübesiyle, profesyonel sporculuğu ile bu güne kadar ayakta kaldı ve ayakta kalmayada devam eder. O Dünya'da yetişmiş en önemli sporculardan biri. Bahri'yi sonuna kadar destekliyorum. Son iki yılda belki Bahri, bazı şampiyonalarda başarılı olamadı ama! son seçmelerde inanılmaz bir başarı gösterdi ve Olimpiyatlara gitmeye hak kazandı. Teçrübesiyle onun olimpiyat şampiyonluğu çok yakın. Belirttiğimiz gibi Milli Takımımızda çok büyük bir gençleştirme var. Teknik kadromuzun yapmış olduğu başarılı çalışmaların ardından bu gençler 2012-2016 veya belkide 2020 nin çok büyük Olimpiyat şampiyon adayları" diye konuştu.

"2012 Londra Olimpiyatları'nda Tük Kafilesi geçmiş yıllardaki başarılarını yakalar mı ? sorusuna ise Başkan Metin Şahin şu şekilde cevap verdi: "Olimpiyatlar Dünyanın düzenlemiş olduğu en büyük spor organizasyonu. Peşin konuşmak insanı yanıltabilir. Son yıllardaki organizasyonlarda Atletizm ve Güreş gibi bıranşlarda umut kıpırtılarını getiriyor. Fakat 2008 Olimpiyatlarında beklenti çok büyüktü. Ama, karşılığı alınamadı. 2008 bir hayal kırıklığı oldu. Ama ben 2012'de, inşallah bunun olmaması için bazı bıranşlarda yeni katılan sporcularla Madalya şansının biraz daha yükseklerde olması noktasında görüntü var gibi. Şu anda bu bakışımızda bir fululuk var. Spor Bakanlığı ve Genel müdürlümüz çok büyük bir çalışma içersindeler. Bu noktada bizlere iş düşüyor. Bizim de gayret etmemiz gerekiyor. Neticede, bu ülke bizim" şeklinde cevap vererek sözlerini tamamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekwando Federasyon Başkanı Dr. Metin Şahin;'2008 Olimpiyatları Hayal Kırıklığı Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement