Telefonla 57 Bin Lira Dolandırıcılığa 2 Tutuklama - Son Dakika
Son Dakika Logo

Telefonla 57 Bin Lira Dolandırıcılığa 2 Tutuklama

Telefonla 57 Bin Lira Dolandırıcılığa 2 Tutuklama
02.06.2015 11:47

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde oturan H.A.'ya telefonda kendilerini savcı olarak tanıtarak 57 bin lira dolandırdığı öne sürülen 5 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde oturan H.A.'ya telefonda kendilerini savcı olarak tanıtarak 57 bin lira dolandırdığı öne sürülen 5 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine konuldu.

Keşan'da H.A.'yı cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini savcı olarak tanıtarak, terör örgütünün kimlik bilgilerini ele geçirdiğini ve yakalamaları için bankaya para yatırması gerektiğini söyledi. Telaşa kapılan H.A., bu kişinin yönlendirmesiyle istenilen 57 bin lirayı yatırmak için banka şubesine gitti. Yakınları ise durumdan şüphelenip polise haber verdi. Bankaya giden polis ekipleri H.A.'nın parayı yatırdığını görerek 24 bin liralık kısmını bloke etti. Kalan kısmın ise İstanbul'un Bayrampaşa İlçesi'nden çekildiğini tespit etti.

İSTANBUL'DA YAKALANDILAR

Olayla ilgili soruşturma başlatan Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü, bankadan parayı çekmeye gelen kişinin 19 yaşındaki Ö.T. olduğunu tespit ederek İstanbul'da gözaltına aldı. Şüpheli Ö.T.'nin sorgusu üzerine Keşan ve İstanbul polisinin ortak operasyonuyla Bayrampaşa İlçesi'nde 34 yaşındaki M.Ç., 32 yaşındaki İ.D., 44 yaşındaki S.P. ve 46 yaşındaki K.Ö. de gözaltına alındı. İfadeleri için Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 5 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden İ.D., S.P. ve K.Ö. tutuksuz yargılanmak serbest bırakılırken, Ö.T. ile M.Ç. ise 'dolandırıcılık' suçlamasıyla tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Telefonla 57 Bin Lira Dolandırıcılığa 2 Tutuklama - Son Dakika


Advertisement