Telekomünikasyon Devleri Frankfurt'ta Buluştu - Son Dakika
Güncel

Telekomünikasyon Devleri Frankfurt'ta Buluştu

Telekomünikasyon Devleri Frankfurt\'ta Buluştu

Taner Tüzün / Nürnberg,1 Haziran ( DHA ) - Merkezi Nürnberg'de olan SIGOS Telekomünikasyon şirketinin Frankfurt'ta düzenlediği Konferansa, 80'den fazla ülkeden 130 farklı GSM operatörü, 300'ün üzerinde üst düzey yönetici ve uzmanlar katıldı.

01.06.2016 13:59

Taner Tüzün/ Nürnberg,1 Haziran ( DHA ) - Merkezi Nürnberg'de olan SIGOS Telekomünikasyon şirketinin Frankfurt'ta düzenlediği Konferansa, 80'den fazla ülkeden 130 farklı GSM operatörü, 300'ün üzerinde üst düzey yönetici ve uzmanlar katıldı. Katılımcılar telefon, internet iletişim dünyasının bugününü ve yarınını tartışıp, geleceğe yönelik stratejiler geliştirdi.

Konferans, her yıl başka bir ülkede düzenleniyor. Konferanslar, Kuala Lumpur, Endonezya-Bali, Peking, Tayland-Phuket adası, Meksika-Cancun, Istanbul, Berlin, Münih gibi kentlerden sonra 18.si Frankfurt'ta gerçekleşti.

Cep telefonlarına 5G ne zaman gelecek ve ne getirecek?

Konferansta telsiz telefon dünyasının internet ile birleşmesi ile ilgili son gelişmeler üzerine sunumlara ek olarak düzenlenen açık oturuma yüksek düzeyde yöneticiler ileriye dönük yeni gelişmeleri tartıştılar. GSMA'nın yönetim kurulundan olan ve konferansa ABD'den katılan Mohan Gyani LTE teknolojisinin faydalarından henüz yeni yararlanmaya başlanılan bugünlerde 5G teknolojisinin tartışılmasını müşterilerin erken bulduğunu bildirdi. Özellikle cep telefon kullanımında emniyetin yanı sıra, özel yaşamla ilgili gizliliğin gittikçe azaldığı algısı oluştuğundan, müşterilerin güven sorunu yaşadığını ve bunun da akıllı telefonlar üzerinden sunulan yeni hizmetlerin kullanılmamasına yol açtığını bildirdi. Operatörlerin 5G ile uğraşmadan önce, tekrar güven kazanmaları gerektiğini bildirdi.

5G, 2020 yılında

GSM teknolojisini geliştiren önemli enstitülerden ETSI'nin CTO'su Adrian Scrase 5G teknolojisine ancak 2020 yılında ulaşılabileceğini açıklarken, asıl kullanımının daha sonraki yıllarda mümkün olabileceğini açıkladı. Genel olarak yeni bir teknolojiyle telsiz telefon kullanım alanlarının son derece gelişeceğini, örneğin sağlık konusunda daha iyi ve hızlı hizmetlerin verilebileceğini açıkladı. Genel olarak bütün ekonomik süreçlerin birbirine bağlanarak daha verimli çalışan bir endüstriye gittiğimizi bildirdi.

Adil Kaya: İletişim içinde olmak, yaşama ivme katar

Merkezi Almanya'nın Nürnberg kentinde olan uluslararası telekomünikasyon şirketi SIGOS'un Türk kökenli CEO'su Adil Kaya, bütün dünyadaki ülkelerde günümüz yaşamına ivme getiren telsiz telefon sistemleri ve dijital dünyanın birleşerek insanlığa yeni bir çığır açtığını, bugün iletişim içinde olmanın yaşamsal bir olgu olduğunu savundu. Ekonomik yaşam içerisinde yer almak akıllı telefonların internet ile birleşmesiyle çok daha kolaylaştığını, bu sayede yeni iş alanların da açıldığını bildirdi. Buna ek olarak, her insanın bilgiye kolay ulaşabildiğinden ve kendisini çok daha hızlı geliştirebildiğinden, artık telekomünikasyonun internetle birlikte demokratik gelişmenin önemli bir parçası haline geldiğini, bireysel gelişmeye fevkalade yardım ettiğini dile getirdi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Telekomünikasyon Devleri Frankfurt'ta Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement