Terör Örgütü Dhkp-C'ye Yönelik Operasyon - Son Dakika
Güncel

Terör Örgütü Dhkp-C'ye Yönelik Operasyon

Terör Örgütü Dhkp-C\'ye Yönelik Operasyon

"silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandı.

21.01.2013 14:19  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve tutuklanma istemiyle hakimliğe sevk edilen şüpheli 9 avukat, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı üzerine terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle 1 No'lu Hakimlik'e sevk edilen 10 avukattan 9'u tutuklandı.

TMK 10. Maddesi ile görevli 1 No'lu Hakimlik'in kararında, şüpheliler Selçuk Kozağaçlı, Barkın Timtik, Taylan Tanay, Ebru Timtik, Avni Güçlü Sevimli, Şükriye Erdem, Naciye Demir, Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı ve Günay Dağ'ın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan üzerlerine yüklenen suçu işledikleri hususunda kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması ve haklarında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının bu aşamada yetersiz kalacağı anlaşıldığından tutuklanmasına karar verildiği ifade edildi.

1 No'lu Hakimlik, şüpheli Efkan Bolaç hakkında ise kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğunu ancak adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağı anlaşıldığından tutuklama talebinin reddine karar vererek Bolaç hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Şüpheli Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın hakimlikte verdiği ifadede, "hakkımda 'bir çok eyleme katılıyor' diye dosyaya koymuşlar, fotoğrafım ise facebook'tan alınmıştır ve üzerine de 'fiziki takip sonucu alınmıştır' şeklinde yazılmıştır. Haftada 3 gün eylem yapıyoruz ama polis tembellik yapıp takip bile yapmamıştır" dediği öğrenildi.

Tutuklanan avukat Taylan Tanay da Hakimlik'te verdiği ifadede, on yıldır Halkın Hukuk bürosunda çalıştığını ve mesleğinden dolayı burada olduğunu söylediği belirtilerek, "İki dönemdir ÇHD İstanbul Şube Başkanı'yım, ben dernek tüzüğü doğrultusunda öğrenci, devrimci, işçi, Kürtler'in avukatlığını üstlenmekteyim, bu savcılık tarafından suç olarak düşünülse de yaptıklarım benim için onurdur, bunların suç olduğunu düşünmüyorum. Hakkımdaki suçlamayı kabul etmiyorum" dediği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Örgütü Dhkp-C'ye Yönelik Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement