The Away Days, SXSW 2013'e Katıldı - Son Dakika
Güncel

The Away Days, SXSW 2013'e Katıldı

The Away Days, SXSW 2013\'e Katıldı

The Away Days muzikicinefes.com'la dünyanın en büyük müzik festivali SXSW'da sahne aldı.

26.03.2013 07:37

Indie müziğine gönül veren genç ve başarılı Türk Grubu The Away Days, Amerika'nın Austin şehrinde 26 yıldır gerçekleşen ve dünyanın en büyük müzik festivali olarak kabul edilen SXSW 2013'e (South bySouthwest) muzikicinefes.com sponsorluğunda katıldı.

Kendilerini, Disko Kralı ve Efes Pilsen One Love Festival başta olmak üzere pek çok platformdaki performansları ile tanıtan ve henüz 20'li yaşlarının başındaki dört başarılı Türk gencinden oluşan Indie Rock Müzik Grubu TheAway Days, dünyanın en büyük festivallerinden olan SXSW'ye (South by Southwest) ilk round'da kabul edildi. The Away Days, müzik endüstrisinin önde gelen isimlerinin katılımıyla Amerika'nın Austin şehrinde 26 yıldır gerçekleşen ve bu yıl 12 – 17 Mart tarihleri arasında düzenlenen festival kapsamındaki önemli konserini, Efes'in müzikseverlerin şarkılara ücretsiz ve anında ulaşmasını sağlayan müzik platformu muzikicinefes.com'un sponsorluğunda 13 Mart akşamı verdi. Konser, dünyanın dört bir yanından gelen müzikseverlerin yoğun ilgisi ve katılımıyla başarıyla gerçekleştirildi.

Başarı basamaklarını 20'li yaşlarda tırmanmaya başlayan bir grup: The Away Days

The Away Days 2011 yılında üniversiteden arkadaş olan Oğuzcan ve Sezer tarafından kuruldu. GrubaBerk'in de dahil olmasıyla ilk bestelerini yapmaya başladılar. Daha yepyeni bir grup iken Disko Kralı'nda Dressing Room adlı şarkılarını çalarak geniş kitlelere ulaştılar. Bundan sonra Babylon Newcomers Fest'te sahne alarak geleceğin umut vaat eden gruplarından olduklarını kanıtladılar. 2012 yazını üniversite festivalleri ve konserlerle dolu geçirip bolca tecrübe edindiler. Gruba Burak'ın da eklenmesinden sonra Efes Pilsen One Love Festival'de, Babylon'da, Ghetto'da, Peyote'de, IF Performance Hall'da, Kite'ta ve Hayal Kahvesi'nde konserler verdiler. Geçtiğimiz aylarda Dear Blender, Hands ve Dressing Room adlı üç parçadan oluşan ilk EP'leri How Did It All Start'ı yayınladılar ve hem yurt içinden hem de yurt dışından pek çok olumlu eleştiri aldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel The Away Days, SXSW 2013'e Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement