Tika'dan, Bosna Hersek Devlet Televizyonuna Teknik Destek - Son Dakika
Güncel

Tika'dan, Bosna Hersek Devlet Televizyonuna Teknik Destek

Tika\'dan, Bosna Hersek Devlet Televizyonuna Teknik Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından, Bosna Hersek Radyo ve Televizyonuna (BHRT)  dijital ekipman yardımında bulunuldu.

19.11.2013 16:09

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından, Bosna Hersek Radyo ve Televizyonuna (BHRT)  dijital ekipman yardımında bulunuldu.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, televizyon ekipmanlarının teslimi dolayısıyla BHRT binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, iki ülke arasında güçlü ilişkiler ve işbirlikleri olduğunu ve Türkiye'nin, Bosna Hersek'e her alanda katkı sağlamaya çalıştığını belirtti.

Türkiye'nin, Bosna Hersek'e yaptığı yardımların karşılıksız ve koşulsuz olduğunu vurgulayan Yıldız, bu yardımların gelecekte de devam edeceğini dile getirdi.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Zülküf Oruç da BHRT'nin ekipmanlarının modernleştirilmesine katkı sağlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bosna Hersek medyasına yapılan yardımların devlet televizyonuyla sınırlı olmadığına işaret eden Oruç, "Bosna Hersek Medyasına Destek Projesi" kapsamında, geçen hafta 4 kanton televizyonuna da ortak uydu yayını için dijital yayın malzemesi sağladıklarını ifade etti.

Ortak uydu yayını sayesinde oluşturulacak "BH Veza" kanalının yakın zamanda faaliyete geçeceğini bildiren Oruç, kanalın yayına başlamasıyla birlikte Bosna Hersek vatandaşlarının yanı sıra yurt dışında yaşayan Bosna Hersekliler'in de ülkelerinden haberdar olabilecekleri kaydetti.

BHRT Genel Müdürü Muhamed Bakareviç ise TİKA tarafından yapılan yardım dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

Teknik yardımın BHRT için son derece yararlı olduğuna işaret eden Bakareviç, TİKA tarafından sağlanan malzemelerle BHRT'nin dijitalleşmesine yönelik ileri bir adım atıldığını kaydetti. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan, Bosna Hersek Devlet Televizyonuna Teknik Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement