Tiyatrocu Çiftten Suriyelilere Yardım - Son Dakika
Güncel

Tiyatrocu Çiftten Suriyelilere Yardım

İzmir'de tiyatrocu çift, kurdukları "Mülteci Çocuklara Destek Girişimi" ile sosyal medya üzerinden topladıkları yardımları Suriyeli çocuklar ve ailelerine dağıtıyor.

18.12.2016 14:05

İzmir'de tiyatrocu çift, kurdukları "Mülteci Çocuklara Destek Girişimi" ile sosyal medya üzerinden topladıkları yardımları Suriyeli çocuklar ve ailelerine dağıtıyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak İzmir'e gelen Suriyelilere, hayırseverlerin desteği sürüyor.

Ege Bölgesi'nde çeşitli illerde çocuk tiyatrosu yapan Osman Tufan ve Heval Bayman çifti de sosyal medyada kurdukları "Mülteci Çocuklara Destek Girişimi" ile hayırseverlerden gıda, giyim ve çeşitli yardım malzemeleri topluyor.

Çift, yardımları araçlarına yükleyerek, her hafta düzenli olarak Torbalı ilçesinde çadırlarda yaşayan Suriyelilere ulaştırıyor.

Osman Tufan Bayman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 yıl önce eşiyle tiyatro yapmak için yola çıktıklarında sığınmacıların durumunu fark ettiklerini, o günden bu yana Suriyelilere, özellikle de çocuklara düzenli şekilde gıda, bez ve kıyafet yardımı ulaştırdıklarını söyledi.

İlk başta sadece kendilerinin yardımda bulunduğunu dile getiren Bayman, "Baktık yeterli olamıyor, çünkü çok kalabalıklar. Onun için 'Mülteci Çocuklara Destek Girişimi' diye bir sosyal medya hesabı kurduk. Burada bize yardım ulaştıran insanlar var. Onların yardımlarını getirip, burada belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz." dedi.

Özellikle çocukların yardıma daha çok ihtiyacı olduğunu, soğuk kış günlerinde ayağında ayakkabısı, üzerinde doğru düzgün kıyafeti bulunmayan çocuklar gördüklerini ifade eden Bayman, "Çocuklar savaşların en büyük mağduru, gerçekten kötü durumdalar. Onlara neler yapabiliriz, bunun derdini yaşıyoruz." diye konuştu.

Yaklaşık 1 yıldır Suriyelilere yardım ulaştırdıklarını, artık birçok ailenin ve çocuğun kendilerini tanıdığını anlatan Bayman, şunları kaydetti:

"Yardıma konu olabilecek, yaşam için gerekli olabilecek her şeyi dağıtıyoruz. Çocukları düşünürsek, gıda, oyuncak, ev eşyası, kıyafet, soba, aklınıza ne gelirse ulaştırıyoruz. Yeni göç edenler başta olmak üzere herkese yetmeye çalışıyoruz. Tiyatrocuyum, çok gariptir, beni doktor zannediyorlar. Herhalde hasta çocuklarla çok ilgileniyorum, onların hastane işlerini takip ediyoruz. Bu yüzden biz geldiğimizde 'Doktor geldi' diye bağırıyorlar."

Hasta sığınmacı çocukların, kimlikleri olmadığı için hastaneye yatışlarında sıkıntı yaşandığını belirten Bayman, bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi.

Tiyatrocu Çiftten Suriyelilere Yardım
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tiyatrocu Çiftten Suriyelilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement