TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Gümüşhane'de - Son Dakika
Güncel

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Gümüşhane'de

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Gümüşhane\'de

Gümüşhane'ye gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de hem işsizliğin çözümüne katkı sağlayacak hem de işverenlerin prim yükünü hafifletecek bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

21.02.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir dizi temaslarda bulunmak ve TOBB tarafından yaptırılacak olan 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ve spor salonunun protokolünü imzalamak üzere yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gümüşhane'ye gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de hem işsizliğin çözümüne katkı sağlayacak hem de işverenlerin prim yükünü hafifletecek bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ilk Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret etti. Vali Mayda, Hisarcıklıoğlu'nun ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, ilin genel durumu ve tarihi ile ilgili kısa bilgi verdi. Vali Mayda Hisarcıklıoğlu'na Osmanlı döneminde basılan Altın ve Gümüş sikke figürlerinin yer aldığı plaket verdi. Hisarcıklıoğlu'da Vali Mayda'ya kendi yayınlarından bir set hediye etti.

Daha sonra Gümüşhane ve Ticaret Sanayi Odasında sektör temsilcileri ile buluşan Hisarcıklıoğlu'nu halk oyunları ekibi ve kalabalık bir vatandaş topluluğu karşıladı. Kendi adına yaptırılan pestil önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra GTSO Toplantı salonunda ki toplantıya katılan Hisarcıklıoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

GTSO Başkanı İsmail Akçay'ın selamlama ve hoşgeldiniz konuşmasının ardından söz alan Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak iki ana sorunla ilgili yaptıkları çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Gümüşhane'nin teşvikte 5.bölgede yer almasının çok avantajlı olduğunu bunun da iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, Organize Sanayi Bölgesinde ki doluluk oranının yüzde 21 olduğunu belirterek, "Zigana tüneli ile birlikte denize ve limana ulaşma şansımız var. Bizim önümüzdeki dönemde Gümüşhane olarak Gümüşhane'ye yatırımcıları çekiyor olmamız lazım. İmkânlarımız da var. Mermerinden, taş ocağından, altın ve gümüş madenine kadar bu coğrafyada her şey var." dedi.

"Bir araya gelirsek rahmeti, bereketi görürüz" diye konuşan Hisarcıklıoğlu, herkesin Gümüşhane için bir ve birlikte olması gerektiğine vurgu yaparak, şöyle konuştu: "Gümüşhane insanı Gümüşhane'nin dışında çok başarılı. Gümüşhane insanında çalışmak ibadet gibidir. Dışardaki bu başarıyı Gümüşhane'de de yapmamız lazım. Bunun için de birlikte hareket etmek lazım."

Hisarcıklıoğlu, 2013 yılında tüm Türkiye'de yeni açılan şirket sayısının 2012 yılına göre yüzde 2 arttığını, bu rakamın Gümüşhane'de yüzde 8 olarak gerçekleştiğini dile getirerek, Gümüşhane'nin yakaladığı bu rakamın Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu, bunun da burada bir heyecanın başladığının göstergesi olduğunu söyledi.

Ticaretin her türlüsünde risk olmasına karşın yalnızca eğitime yapılan yatırımda risk ve zarar olmadığının altını çizen Hisarcıklıoğlu, bu noktadan hareketle TOBB olarak Gümüşhane'ye ve Gümüşhanevi hazretlerine hizmet edebilme noktasında kendilerinden istenilen okulu Gümüşhane'ye kazandıracaklarını söyledi.

TOBB GÜMÜŞHANE'YE 16 DERSLİKLİ İMAM HATİP ORTAOKULU VE SPOR SALONU YAPACAK

Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasının ardından 16 derslikli imam hatip ortaokulu ve spor salonu yapımı için hazırlanan protokol Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, GTSO Başkanı İsmail Akçay ve TOBB Yönetim Kurulu üyeleri tarafından imzalandı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı makamında ziyaret ederek şehirden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Gümüşhane'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement