Seçimlerin yaklaştığı bu süreçte tüm siyasilerin barışçıl bir dil kullanması gerektiğine dikkat çeken, Ankara 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Faruk Arslandok, siyasette kullanılan üslubun ciddi, samimi, empatik olması ve ahlaki değerleri gözetmesi gerektiğini söyledi.
Arslandok, toplumsal barışın; çoğulcu, özgürlükçü, demokratik ve hukuku üstün tutan bir siyasal sistemle ayakta tutulabileceğini vurgulayarak, ülke sorunlarına yönelik çözüm önerilerini içeren ilkelerini anlattı. Hukukun üstünlüğünün esas olduğunu belirterek, hukukun bir mücadele aracı olmaması gerektiğini dile getirdi. Hukuka ve adalete güvenin sarsılması, toplumsal çöküşü de beraberinde getirir diyerek, adalet için hukukun önemine değindi.
Bağımsız Milletvekili Adayı olarak devletin; milletin hizmetinde olması için çalışacaklarını, vatandaşların can ve mal güvenliğinin yanı sıra hak ve özgürlükleri korumak için mücadele edeceklerini kaydetti.
"Çağdaş Devlet, Anayasal Devlettir"
Ankara 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Faruk Arslandok, çağdaş devletin "anayasalı" değil, ''anayasal devlet'' olduğunu, çok kültürlülüğün korunması gerektiğini söyledi. Azınlıkta olanlara pozitif ayrımcılık yapılması, farklı özelliklerinin korunması çoğulcu ve çağdaş demokrasinin gereği olduğunu dile getirdi.
Yerel sorunları, halkın içinde olarak, halkla birlikte istişare ederek, parlamentoda dile getireceklerini, çözüm yolları arayacaklarını, siyaseti halkın katılımıyla yapacaklarını ifade etti.
Son Dakika › Güncel › Toplumsal Barış İçin Siyasi Dile Dikkat! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.