Trabzon'da Engellilere Yönelik Temsili Askerlik - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Engellilere Yönelik Temsili Askerlik

Trabzon\'da Engellilere Yönelik Temsili Askerlik

-Jandarma Genel Komutanlığı’nın 175 inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bu yıl sadece jandarma birliklerince icra edilen temsili askerlik uygulaması Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleşti.

12.05.2014 18:42

- Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175 inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bu yıl sadece jandarma birliklerince icra edilen temsili askerlik uygulaması Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleşti.

Engelliler Haftası dolayısıyla İl Jandarma Komutanlığı ile Türk Anneler Derneği Trabzon Şubesi işbirliğinde çeşitli yaş ve gruptan olan 69 engelli vatandaşa yönelik temsili askerlik uygulaması ve yemin töreni düzenlendi.

Akçaabat Söğütlü İl Jandarma Komutanlığı önünde düzenlenen törene, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vakili Osman Gökhan Bali, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Trabzon Deniz Komutanı Albay İlhan Öcalan, Türk Anneler Derneği Trabzon Şube Başkanı Ziynet Şener ile engelli vatandaşların aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Öz, törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Gurur dolu, coşkulu bu günde sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum. Engellilik ve engelli birey, engelli çocuk aslında önce ailelere sonra topluma ve milletimize daha sonra da devletimize Allah'ın verdiği bir emanet ve imtihan vesilesidir. Bu emanete sahip çıkarsak mutlaka toplumda bu bireylerimiz kendilerine daha iyi yer bulurlar. Onlara dahi iyi eğitim ve istihdam imkanı sağlanırsa ailelerin yükü kısmen hafiflemiş olur" dedi.

Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras da, "Engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak icra edilen 2014 yılı bir günlük temsili askerlik yemin törenine katılarak bizleri onurlandırdınız. Sizleri kışlamızda görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Şahsım ve Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Personeli adına şükranlarımı sunarım. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken bir görevdir. Sizleri bu üniforma içinde ettiğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker oldunuz. Bugün sizlere kısa da olsa, kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz"dedi.

Engelliler adına bir konuşma yapan Cafer Velioğlu, engelli vatandaşların duygularını dile getirerek, "Bir günlük de olsa, böyle kutsal bir vazifeyi yapmanın bizleri ne kadar duygulandırdığını anlatmak mümkün değildir. Biz engelliler bu gün burada büyük bir sevgi duyduğumuz asker ocağına gelmenin ve hayallerimizi süsleyen şerefli Türk askerinin üniformasını giymenin onur ve heyecanını taşıyoruz. Bizlere bu vatan sevincini tattıran ve yaşatan Trabzon İl Jandarma Komutanına ve Jandarma Teşkilatı mensuplarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Engelliler olarak bu elbisenin içinde olmaktan ve askerlik vazifemizi bu vesile ile yerine getirmenin gururunu duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sonra yemin törenine geçildi.. Yemin töreni sırasında aileler duygulu anlar yaşadı.

Vali Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vakili Osman Gökhan Bali, Trabzon Deniz Komutanı Albay İlhan Öcalan erlere terhis belgeleri takdim ederken arama köpeğinin gösterisi izleyenler tarafından alkış aldı.

Tören resmi geçit ile sona erdi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Engellilere Yönelik Temsili Askerlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement