Transparency International'dan Ukrayna Devletine Çağrı: "Mal Varlığınızı Açıklayın" - Son Dakika
Güncel

Transparency International'dan Ukrayna Devletine Çağrı: "Mal Varlığınızı Açıklayın"

Transparency International\'dan Ukrayna Devletine Çağrı: "Mal Varlığınızı Açıklayın"

Yolsuzlukla mücadelede dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından olan Uluslararası Şeffaflık Örgütü (Transparency International), Ukrayna'da devletin zirvesindeki isimlere mal beyanında bulunma çağrısı yaptı.

18.10.2016 12:16

Yolsuzlukla mücadelede dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından olan Uluslararası Şeffaflık Örgütü (Transparency International), Ukrayna'da devletin zirvesindeki isimlere mal beyanında bulunma çağrısı yaptı.

Transparency International'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, "Transparency International Ukrayna, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve ekibini, Parlamento Başkanı Andrey Parubiy'i ve Başbakan Vladimir Groyman'ı elektronik mal ve gelir beyanında bulunmaya davet ediyor" denildi.

Transparency International ayrıca, Ukrayna Parlamentosu milletvekillerine, bakanlara, başsavcıya, istihbarat servisi SBU'nun başkanına, emniyet amirlerine ve yolsuzluklarla mücadele organlarının yöneticilerine de "bir an önce" mal beyanında bulunma çağrısı yaptı.

IMF'nin kredilerin devamı, AB'nin vize muafiyeti için şart koştuğu "e-beyanname" uygulaması Ukrayna'da aylardır en önemli gündem maddelerinden biri.

Devlet organları ve üst düzey bürokratlar arasında rüşvet ve yolsuzluğun çok yaygın olduğu Ukrayna'da, "e-beyanname" uygulaması ile bürokratların vergi beyanlarının basitleştirilmesi ve yolsuzluklarla mücadelenin daha etkili hale getirilmesi hedefleniyor.

Ülkede şu ana adar 8 bin 281 kişi elektronik beyanda bulunurken, devlet erkanından kimsenin bu yükümlülüğü yerine getirmemesi tepkilere neden oldu. Transparency International açıklamasında, "Ukraynalı bürokratlar, Avrupalı siyasilerle bir araya geldiklerinde yolsuzluklarla mücadele konusundaki başarılarıyla övünmeyi, 'Ukrayna'da yolsuzlukların sonunun geleceğinden' dem vurmayı çok seviyorlar. Ancak işin ucu kendilerine dokunduğunda, devekuşu gibi başlarını kuma gömüyorlar" denildi. - Kiev

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Transparency International'dan Ukrayna Devletine Çağrı: 'Mal Varlığınızı Açıklayın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement