TSK'da Artık "Çürük" İbaresi Kullanılmayacak - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Son Dakika haberlerini kaçırma! YÜKLE

TSK'da Artık "Çürük" İbaresi Kullanılmayacak

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
TSK\'da Artık "Çürük" İbaresi Kullanılmayacak

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvveleri'ni kapsayan yönetmenliklerdeki engellileri rencide edebilecek kelimeleri değiştirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvveleri'ni kapsayan yönetmenliklerdeki engellileri rencide edebilecek kelimeleri değiştirdi. TSK yönetmenliklerindeki "çürük", "sakatlık", "özürlü", "özürlülük", "sakatlanan", "fiziki sakatlanma" gibi kelimeler çıkartıldı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yönetmenlik değişikliklerine göre; Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliği'ndeki "sakatlık" ibaresi kaldırılarak yerine "engellilik" ibaresi, Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliği'ndeki "özürlülük" ibaresi kaldırılarak yerine "engellilik" ve "Özürlü" ibaresi de kaldırılarak yerine "Engelli" ibaresi konuldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği'ndeki "çürük" ibaresi kaldırılarak, yerine "Askerliğe Elverişli Değildir kararlı sağlık" ibaresi konulurken, aynı yönetmenlikte yer alan "özürlü" ibaresi de "engelli" olarak değiştirildi. Yine aynı Yönetmelikteki "sakatlanan" ibaresi de kaldırılarak "engelli hale gelen" olarak değiştirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Personeline Görevlerinde Kullanılmak Üzere Bedeli Mukabili Zati Demirbaş Tabanca Satışına Dair Yönetmeliğindeki "fiziki sakatlanma" ibaresi yerine "fiziken engelli hale gelme" ibaresi konuldu. - ANKARA

Kaynak: İHA