Ttk'daki Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ttk'daki Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri

18.08.2017 20:22

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Gönül Demirsu, Genel Maden İşçileri Sendikası'nın (GMİS) aldığı grev kararına ilişkin, "Konuyla alakalı ilgili makamlara bildirim yapılarak bu süreçte yapılması gereken iş ve işlemler başlatılmıştır.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Gönül Demirsu, Genel Maden İşçileri Sendikası'nın (GMİS) aldığı grev kararına ilişkin, "Konuyla alakalı ilgili makamlara bildirim yapılarak bu süreçte yapılması gereken iş ve işlemler başlatılmıştır." dedi.

Demirsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alınan grev kararının başlatılması olasılığına karşı İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yapılması gereken iş ve işlemlerin başlatıldığını söyledi.

Demirsu, "TTK Genel Müdürlüğü ve bağlı iş yerlerinde bakanlığımız yetki tespiti yazısına göre 7 bin 909 işçi çalışmakta olup 7 bin 567 sendika üyesi işçi bulunmaktadır. Grev uygulaması esnasında kurumda çalışacak grev ve lokavt dışı işçilerin seçimine müdürlüğümüzce başlanmıştır. İstem halinde ileri ki günlerde anlaşma olmazsa işçilerinde talebi dahilinde grev oylamasına gidilme durumu olacaktır." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ttk'daki Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri - Son Dakika


Advertisement