TÜDKİYEB Başkanı Çelik: "Ormanların korunmasında çobanların da büyük rolü var" - Son Dakika
Güncel

TÜDKİYEB Başkanı Çelik: "Ormanların korunmasında çobanların da büyük rolü var"

TÜDKİYEB Başkanı Çelik: "Ormanların korunmasında çobanların da büyük rolü var"

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, "Ormanların korunmasında çobanların da büyük rolü var. Çobanlar ve sürüleri ormanın tabi koruyucularıdır.

03.08.2021 10:31  Güncelleme: 12:38

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, "Ormanların korunmasında çobanların da büyük rolü var. Çobanlar ve sürüleri ormanın tabi koruyucularıdır." ifadesini kullandı.

Çelik yaptığı yazılı açıklamada, orman yangınlarının önüne geçilmesi için yapılabileceklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yaz aylarında ormanlık alanlarda mangal yakılmasının engellenmesi gerektiğini belirten Çelik, yangına sebebiyet verenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Çelik, yurdun birçok yerinde çıkan orman yangınlarına hızla müdahale edildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Devletin güçlü gayreti ve milletimizin dayanışması ile çoğu kontrol altına alınan orman yangınları bizi derinden üzmüştür. Yaralar sarılacak, ormanlarımız yeniden yemyeşil olacaktır. Ormanların korunmasında çobanların da büyük rolü var. Çobanlar ve sürüleri ormanın tabi koruyucularıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TÜDKİYEB Başkanı Çelik: 'Ormanların korunmasında çobanların da büyük rolü var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement