Tüm Arnavutlar'a Vatandaşlık Önerisi - Son Dakika
Güncel

Tüm Arnavutlar'a Vatandaşlık Önerisi

Tüm Arnavutlar\'a Vatandaşlık Önerisi

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, dünyada yaşayan tüm Arnavutlar'a 'Arnavutluk Vatandaşlığı' önerdi.

05.12.2012 13:01

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, dünyada yaşayan tüm Arnavutlar'a 'Arnavutluk Vatandaşlığı' önerdi.

Bakanlar Kurulu Arnavutluk'un Vlora şehrinde 100 yıl önce bağımsızlık sonrası Arnavut hükümetinin ilk toplantısını yaptığı tarihi binada toplandı. Hükümetin Vlora'da düzenlediği toplantıda konuşan Sali Berişa, Arnavutluk Parlamentosu'na öncelikli olarak getirilecek bir yasayla Arnavutlar'ın 100 yıl boyunca alınmış bir hakkının iade edileceğini söyledi. Berişa, Arnavutların, dünyanın neresinde yaşarsalar yaşasınlar tek bir millet olduklarını ve birleşmeleri için koşulsuz 'Arnavutluk Vatandaşlığı'na sahip olmaları gerektiğini ifade etti. Başbakan Sali Berişa, bağımsızlığın 100'üncü yılı mesajı olan 'vatandaşlık' ile 5 ülkede yaşayan ve dünyanın her tarafına dağılan Arnavutlar'ın birleşerek Avrupa'yla bütünleşmesinin önemli olduğunu söyledi.

Bu yasa teklifinin bir seçim yatırımı olmadığını vurgulayan Sali Berişa, muhalefet partilerinden de desteklemeleri için görüşeceklerini ve 2013 yılında yapılacak olan seçimlerden sonra yürürlüğe geçmesini önerdiklerini açıkladı.

Bakanlar Kurulu Toplantısının Vlora'daki Bağımsızlık Binasında düzenlenmesini Kırmızı-Siyah İtifakı üyeleri protesto etti. Özel polis güçleri protestocuların önünü kesince arbede yaşandı. Polis, protestuculara karşı gaz bombası kulandıktan sonra herkes dağıldı.

DHA(AÖ/İD)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tüm Arnavutlar'a Vatandaşlık Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement