Tunç İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tunç İncelemelerde Bulundu

Tunç İncelemelerde Bulundu
11.06.2012 14:32

Milletvekili Yılmaz Tunç Bartın Merkez Kavallar Deresi Islah çalışmalarında incelemelerde bulundu.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberinde AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Başkan Yardımcısı Muzaffer Yelkenci, Bekir Sezgin, İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Göksel Çağdaş, Merkez İlçe Başkanı Regaip Bayraktar ve Belediye Meclis Üyesi Hasan Fırıncı ile birlikte inşaatı devam eden Bartın Kavallar Mahallesi Subalığı deresi ıslah çalışmalarında incelemelerde bulundu.

"700 BİN LİRAYA İHALE EDİLDİ"

Milletvekili Tunç, Kavallar deresinin aşırı yağışlarda sık sık taşkınlara sebep olduğunu ve Bartın Cumhuriyet Mahallesinde oturan vatandaşlarımızın mağdur ettiğini bu nedenle derenin ıslah projesini Devlet Su İşlerinin yatırım programına aldırdıklarını belirterek, dere ıslahının 700 bin liraya ihale edildiğini söyledi. Çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Milletvekili Tunç, Bartın il merkezi ile ilçe ve köylerde de muhtelif dere ıslah çalışmalarının olduğunu söyledi.

"13 KÖYDE TAŞKIN KORUMA ÇALIŞMALARINI TAMAMLADIK"

Milletvekili Tunç, Bartın'da Arıt Beldesi Arıt çayı, Hasankadı Beldesi Günye deresi, Kozcağız Beldesi Sanayi Sitesi, Bartın Merkez 1 Sol Sahil Kaya kazısı inşaat, Bartın İnkumu Yan dereleri, Bartın Gerişkatırcı Köyü arazileri, Ulus ilçesi Ulukaya köyü ve arazileri Uluçay, Koğura ve Haliloğlu dereleri, Bartın Merkez Kanlırmak bölümünde taş tahkimat çalışmaları, Alibaş Köyü dereleri, Bartın Derbent Köyü Kirenlik deresi, Epçiler Köyü Atak deresi, Sipahiler Köyü Kurudere, Kayadibi Kavlak Köyü Arıt çayı taşkın koruma tesisleri inşaatlarını tamamladıklarını söyledi.

"TAŞKIN KORUMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK"

Bartın Merkez Kavallar Mahallesi Subalığı deresi taşkın koruma çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu belirten Milletvekili Tunç, Abdipaşa Bahçecik köyü yaprak ve şimşir deresi taşkın koruma çalışmaları, Hasankadı Özbaşı köyü Aşağıdere Mumlar ve Iskalan dereleri ikmal inşaatı, Ulus ilçe merkezi Ulus çayı taşkın koruma çalışmaları, Kumluca Kızıllar köyü Aksu ve Uzundereler taşkın koruma çalışmaları, Ulus ilçesi Kozanlı köyü Uluçay ve Kesercik dereleri taşkın koruma çalışmaları ve Bartın İnkumu yan dereleri 2. Kısım taşkın koruma çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tunç İncelemelerde Bulundu - Son Dakika


Advertisement