Tunceli Bahar Geldi - Son Dakika
Güncel

Tunceli Bahar Geldi

Tunceli'nin Pertek İlçesi'ne bağlı Tozkoparan Köyü'nde besicilik yapanlar, ahırlardaki hayvanlarını dışarıya çıkarmaya başladı.

07.03.2013 15:02  Güncelleme: 11:38

Kışın yoğun kar yağışı altında geçiren ve yavaş yavaş baharın yüzünü göstermeye başladığı Tunceli'nin Pertek İlçesi'ne bağlı Tozkoparan Köyü'nde besicilik yapanlar, ahırlardaki hayvanlarını dışarıya çıkarmaya başladı. Besici Hadır Keskin ile Feti Al, yoğun kış günlerinde ahırlarda ayrı ayrı tuttukları koyunlar ve kuzularını baharın gelmesiyle birlikte buluşturdu. Ahırlardan koşarak çıkan kuzular arayıp buldukları annelerinin yanına giderek, onları emmeye başlamaları güzel görüntüler ortaya çıkardı.

Besici Hıdır Keskin, kış mevsiminde hayvanlarını beslemekte zorlandıklarını yeni doğan kuzu ve keçilere çocukları gibi baktıklarını söyledi. Keskin, Kış şartları çok ağır olduğu için hayvanları sıkıntı yaşıyor. Bir an önce bu kışı bitmesini ve baharda hayvanları yaylaya çıkarmak istiyoruz.Kışın hayvanlara içeride bakarken çok zorlandık, çünkü için yem ve saman bu sene çok pahalıydı. Bu hayvanlar günde iki kez anneleri ile buluşuyor ve emiyorlar buda bizi çok mutlu ediyor dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Bahar Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement