Tunceli'de Kar Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Kar Çalışmaları

Tunceli\'de Kar Çalışmaları

Kar kalınlığının yer yer 3 metreye ulaştığı ve bazı evlerin kar altında kaldığı Ovacık'ta karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

25.02.2013 12:02  Güncelleme: 12:00

Kar kalınlığının yer yer 3 metreye ulaştığı ve bazı evlerin kar altında kaldığı Tunceli'nin Ovacık ilçesinde karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, Ovacık ilçesinde devam eden karla mücadele çalışmalarını denetledi.

Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşın ağır kış koşullarından etkilenmemesi için tüm ekiplerin aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

İlçeye bağlı Hanuşağı köyünde kar kalınlığının 4 metreye kadar ulaştığını aktaran Şimşek, şöyle konuştu:

"Karla mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Bu köy yolumuzu da bugün açmış olacağız. Burada kış şartları ve vatandaşın yaşam şartları çok zor. Bu nedenle sık sık vatandaşımızı ziyaret ederek, bir araya geliyor ve onlara moral veriyoruz. Özel İdare olarak elimizden geldiği kadar köy yollarını daha erken açmak için çalışıyoruz. Bu bölgede çok fazla kar yağıyor, yolları greyderle açmamız mümkün değil. Dozerle, bazı bölgelerde kepçe, asfalt olan yerlerde ise kar makinesiyle karla mücadele çalışmalarımızı yapıyoruz. Araç gereçlerimiz yetersiz, daha modern, daha iyi araçlara sahip olmamız halinde karla daha iyi mücadele ederiz. İnşallah gelecek yıl da makinelerimize yeni makineler katmayı düşünüyoruz."

Öte yandan Ovacık ilçe merkezindeki Kandolar Mahallesi'nde tek katlı evler karla kaplanmış durumda.

Ovacık Kandolar Mahallesi sakinlerinden Türkan Toz, "Yedi ay sürekli kar içinde yaşıyoruz. Mevsim olarak çok zorlanıyoruz. Her taraf kar olduğu için bir yere gidemiyoruz. Devlet büyüklerimiz ilçemize bir kar makinesi ya da ikinci kepçe desteği verirse en azından evlerimizin etrafı açılır, karın altında kalmayız" dedi.

Fergül Eren ise "Kış uzun sürüyor. Evlerimiz kar altında. Devletimizden buraya gerekli iş makinelerinin gönderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Haydar Toprakçı/ Önder Felek

Yayıncı: Zekeriya Kaya - TUNCELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Kar Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement