Tunceli'deki Orman Yangını Kontrol Altına Alınamıyor - Son Dakika
Güncel

Tunceli'deki Orman Yangını Kontrol Altına Alınamıyor

Tunceli\'deki Orman Yangını Kontrol Altına Alınamıyor

Tunceli'nin Hozat ilçesinde, karakoldan ateş açılmasının ardından başlayan orman yangını vatandaşların gayretiyle söndürülmeye çalışılıyor ancak kontrol altına alınamıyor.

24.07.2015 13:45  Güncelleme: 14:14

Tunceli'nin Hozat ilçesinde, iddiaya göre jandarma karakolundan ateş açılmasının ardından başlayan orman yangını kontrol altına alınamıyor.

TACİZ ATEŞİ SONRASI 9 AYRI BÖLGEDE YANGIN ÇIKTI

İddialara göre, Tunceli'nin Hozat ilçesi Boydaşı köyü yakınlarında bulunan Yenibaş Jandarma Karakolu'na 22 Temmuz tarihinde silahlı bir grup tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulunuldu. Taciz ateşinin ardından karakoldan uzun namlulu silahlar ve havan toplarıyla taciz ateşinin geldiği bölge yoğun ateş altına alındı. Olayın ardından 9 ayrı bölgede orman yangını çıktı.

İŞ MAKİNELERİ GİREMEDİ, BELEDİYE BAŞKANI MÜDAHALE ETTİ

Yangınlara müdahale etmek amacıyla Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, belediye çalışanları, gönüllüler ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri bölgeye hareket etti. Son derece sarp olan araziye iş makineleri giremeyince yangın bölgesine gidenler yangını, kazma ve küreklerle söndürmeye çalıştı. Ancak 9 ayrı noktada çıkan orman yangını yapılan tüm müdahalelere rağmen kontrol altına alınamadı.

"HELİKOPTER MÜDAHALE ETMEDİĞİ SÜRECE DEVAM EDECEK"

Yangın söndürme çalışmalarına bizzat katılan Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, "İşçilerimiz ve Hozat gençliği ile birlikte yangına müdahale ediyoruz. Bazı yerlerde kontrol altına aldık ancak 9 ayrı bölgede yangın olduğunu tespit ettik. Helikopter müdahale etmediği sürece de devam edecek. Araçların, insanların giremediği alanlar var. Kazma, kürek, tırmık, greyder, dozer ve arazözle müdahale etmeye çalışıyoruz. Ancak yetersiz" dedi.

"DEVLET MÜDAHALE ETMİYOR, HALKIN SERVETİ YANIYOR"

Yangın söndürme çalışmalarına katılan Erdem Ulaş Çelik de, "Sabah saatlerinde belediyenin çağrısıyla işçilerle birlikte bölgeye geldik. Geldiğimizde yapacak bir şey yoktu. Devletin ne karadan ne de havadan bir müdahalesi yok. Sırf halkın müdahalesiyle yangın önlenmeye çalışılıyor. Bu da yetersiz. Yangının kaç gün süreceği de belli değil. Resmen buradaki halkın serveti yanıyor" şeklinde konuştu.

1 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan, yangına müdahale eden Orman İşletme Müdürlüğü çalışanlarından bir kişi kayalıktan düşmesi sonucu yaralandı. Yaralanan şahıs, ambulansla Elazığ Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli'deki Orman Yangını Kontrol Altına Alınamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • Yeter artik: Taciz ateşi açan p...Ler gelsin sondursun Bşk. Ara kankalarini gelsinler 7 3 Yanıtla
  • animatrax: Hay çok yaşa Elazığlı çok doru dedin varsın yansın 3 6 Yanıtla
  • Ali tayfan: Elazigli sen insan olamazsin... 5 4 Yanıtla
  • ayhan: ohhh saklanacak ağaç dibi kalmasın yasaklar kahrolsun PKK+HDP 6 3 Yanıtla
  • DERSİM MUNZUR: Okadar ilkesiz karaktersiz insanlarsınız yunanistanda orman yansa haber yapar üzülürsünüz.bu ülke pkk nin elinde olsa kürtden daha kürt pkk den daha pkk li olursunuz çünkü sizde onur gurur hiç bişe yok elbet bir gün devran döner hesap günü gelir ozamanda görürüm sizin sanal yorumlarınızı. 5 2 Yanıtla
  • Elazığlı: hopdedik oralardaki agacin dogaya bir faydasi varsa altinda gizlenen teroriste bin faydasi var olaya böyle bak sende GEZİzekalisin Sanirsam seninki agaç benimki memleket meselesi 3 4 Yanıtla
  • zalim stayla: lan ibneler gelen makineyi ateşe verin sonrada devlet müdahale etmiyor. öçler makine mi kaldı müdahale edecek yaka yaka 4 3 Yanıtla
  • Kör ve sağır vatandaş : Sıkışınca devlet yapmıyor di mi ahlaksızlar 0 7 Yanıtla
  • domone gazik: tunceli bu ülkede vergisini en düzenli ödeyen 2 şehirden biridir. Karşılık ne? Munzur Nehrine 11 adet kaçak baraj yapımı senelerce mücadele edilip mahkeme kararı ile durdurulması. Barajların 8 tanesinin Türkiyenin 3.büyük milli parkı içinde yapılması. İş olmaması fabrika olmaması, sadece baraj ve karakol yapımı için dözer kepçe gibi araçlar dışında bir şey yok. Her sene milli park içinde yüzlerce hektar alan yanıyor. Her sene aynı sebep. Gelişme var mı? Yok. Vergisini ödeyen halktan ne isterler? 5 0 Yanıtla
  • ...: ne insana ne doğaya saygın var,yani tam bir pisliksin 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement