Tuncelili sporcuların şampiyonluk hedefi - Son Dakika
Güncel

Tuncelili sporcuların şampiyonluk hedefi

Tuncelili sporcuların şampiyonluk hedefi

HAYDAR TOPRAKÇI - ZEYNEL ABİDİN ÇOLAK - Tunceli'nin Ovacık ilçesinde çalışmalarını sürdüren tekerlekli kayak ve paten sporcuları, etap yarışmalarını geçtikten sonra Türkiye Şampiyonası'na kat...

26.11.2013 12:00

HAYDAR TOPRAKÇI - ZEYNEL ABİDİN ÇOLAK - Tunceli'nin Ovacık ilçesinde çalışmalarını sürdüren tekerlekli kayak ve paten sporcuları, etap yarışmalarını geçtikten sonra Türkiye Şampiyonası'na katılarak şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyor.

Kayak eğitmeni Elif Aşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralık ayından itibaren çeşitli tarihlerde ve illerde yapılacak etap yarışmalarına yaşları 9 ile 15 yaş arasında değişen 30 sporcuyla haftanın dört günü yoğun bir antrenman temposuyla hazırlandıklarını söyledi.

Sporcuların tekerlekli kayak ve patene son derece ilgi gösterdiğini ifade eden Aşkın, "Ovacık ilçesinde çok yetenekli gençler var. Zaten ilçede yapabilecekleri herhangi bir faaliyet yok, dezavantajlı gençlik grubuna giriyorlar. Çünkü kışın karın uzun süre kalması nedeniyle yapabilecekleri faaliyet bulunmuyor. Ben de bunu değerlendirmek istedim" dedi.

Ovacıklı sporcuların başarılı olmak için çok çalıştıklarını vurgulayan Aşkın, "İhtiyacımız olan tek şey bize maddi manevi destek verilmesi. Maddi manevi yardımcı olabilecek yardımsever kişilerden destek bekliyoruz çünkü öğrencilerimin maddi durumları kötü" diye konuştu.

Aşkın, 2012 yılında imkansızlıklara rağmen kısa sürede hazırlanarak katıldıkları etap yarışmalarında çeşitli dereceler aldıklarını, bu yıl yarışlara psikolojik ve fiziki olarak daha iyi şekilde hazırlandıklarını belirtti.

Pateni çok sevdiğini söyleyen sporculardan Soner Kayaoğlu da "Geçen yıl Türkiye ikincisi olarak döndüm. Bu sene çok çalışıyorum. Hedefim birincilik" dedi.

Seher İbişoğlu ise bir yıldır tekerlekli kayak yaptığını ifade ederek, antrenörü gibi milli sporcu olmak istediğini açıkladı.

Umut Gürcan da 5 yıldır kayaklı koşu yaptığını ve yarışlar için haftanın 4 günü antrenmanlara katıldığını belirtti. Türkiye Şampiyonası'nda birincilik için mücadele edeceğini aktaran Gürcan, milli takımda yer almanın da en önemli hedefleri arasında yer aldığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tuncelili sporcuların şampiyonluk hedefi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement