Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Tunus'taki cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi Baci Kaid es-Sibsi'yi tebrik ederek, destek sözü verdi.
Mogherini, kutlama mesajında, "AB Tunus'un yeni yetkilileriyle ve toplumun tüm kesimleriyle çalışmaya, yeni anayasa altında demokratik kazanımların güçlendirilmesine katkı yapmaya ve tüm Tunusluların faydasına olacak ekonomik ve sosyal dönüşüm için gereken reformları desteklemeye kararlıdır" ifadesini kullandı.
Mogherini, AB ve Tunus arasındaki imtiyazlı ortaklığın ikili ilişkilerin güçlendirilmesinde uygun bir çerçeve sunduğunu ifade etti.
Nida Tunus Partisi'nin lideri Sibsi, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oyların yüzde 55,7'sini alırken, geçiş dönemi Cumhurbaşkanı Muhammed el-Munsıf el-Merzuki yüzde 44,3'te kalmıştı. - Brüksel
Son Dakika › Güncel › Tunus'taki Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.