Tüpraş'ta Eylem - Son Dakika
Güncel

Tüpraş'ta Eylem

Tüpraş\'ta Eylem

Tüpraş'ta çalışan bir işçinin işine son verilmesine tepki gösteren 800 işçi, kendilerini yemekhaneye kilitledi.

31.10.2012 18:22

Tüpraş'ta çalışan bir işçinin işine son verilmesine tepki gösteren 800 işçi, kendilerini yemekhaneye kilitledi.

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.(TÜPRAŞ) İzmit Rafinerisi'nde işverenin bir işçinin iş akdini feshetmek istemesi üzerine, işçiler vardiyalarını terk etmeyip kendilerini fabrikanın yemekhanesine kilitledi.

Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Salih Akduman, Tüpraş'ta çalışan bir arkadaşlarının iş akdinin lüzumsuz yere feshedildiğini belirterek "Bizlerde yaklaşık 800 arkadaşımızla birlikte söz konusu durumu kabul edemeyeceğimizi işverene ilettik. İşverenden dönüş olmayınca kendimizi saat 16.00'dan itibaren yemekhaneye kapattık" dedi.

İşverenden konu ile ilgili yanıt beklediklerini ve cevap gelene kadar bir yere ayrılmayacaklarını belirten Akduman, "İşveren arkadaşımızın işten çıkarılması ile ilgili açıklayıcı bilgi vermiyor, görülen lüzum üzerine diyor, cevap gelene kadar buradayız" diye konuştu.

Tüpraş'ta üretimin şuan yalnızca işletme kısmında devam ettiğini söyleyen Akduman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz 800 arkadaşımızla buradayız, şuan üretim 220 kişiyle

işletme kısmında devam ediyor. Tüpraş'ta çalışan arkadaşlarımız bugüne kadar gerektiğinde canını vermiş, emeğini sonuna kadar Tüpraş için harcamıştır. Tüpraş işçisi har zaman Tüpraş'a sahip çıkmıştır. Biz işverenden bir kez daha sağlıklı düşünmesini istiyoruz, olumlu yanıt gelene kadar buradayız." - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement