Türk Çocuğundan ABD'deki Bin Çocuğa Eğitim Yardımı - Son Dakika
Güncel

Türk Çocuğundan ABD'deki Bin Çocuğa Eğitim Yardımı

Türk Çocuğundan ABD\'deki Bin Çocuğa Eğitim Yardımı

ABD'deki San Diego Francis Parker Ortaokulu öğrencisi Kenan Pala, kurduğu Kids4Community (Toplum için Çocuklar) adlı dernek aracılığıyla, yüzlerce gönüllünün de yardımıyla gelir düzeyi düşük bine yakın öğrenciye okul malzemeleriyle dolu sırt çantası hazırladı.

04.09.2018 08:07  Güncelleme: 08:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin konuştuğu ''Türk Çocuğu'' olarak tanınan, San Diego Francis Parker Ortaokulu'nun sekizinci sınıf öğrencisi Kenan Pala (13) kurduğu Kids4Community (Toplum için Çocuklar) adlı dernek aracılığıyla, bu kez de yüzlerce gönüllünün yardımıyla gelir düzeyi düşük, bine yakın öğrenciye okul malzemeleriyle dolu sırt çantası hazırladı.

Kenan Pala, San Diego şehrinde yoksul ve okuma imkanı olmayan çocuklara 9 Eylül 2018 günü ulaştırılmak üzere, yüzlerce gönüllüyü biraraya getirerek bine yakın okul malzemesi dolu sırt çantasının hazırlanmasını sağladı.

Etkinliğe katılan Perkins İlkokulu Müdürü Fernando J. Hernandez, Kenan Pala'nın bu davranışının her türlü övgünün üzerinde olduğunu bildirdi.

Hernandez,Kids4Community'nin evsiz, yoksul çocuklara, okuma imkanıbulamayanlara okul malzemeleri sağlayarak bunları bağışlamasının''Şükür edilecek'' bir durum olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Kenan Pala'nın ve Kids4Community'nin yapmış olduğu çalışmalara şükrediyoruz. Okulumuza yaptığı bağışlardan ve yeni sağlayacağı rehberlik programından dolayı çok minnettarız. Okulumuzda 400'den fazla çocuk düşük gelirli, eğitim ve ödev konusunda yardıma ihtiyacı var. Kids4Kids programı (Çocuklardan Çocuklara Yardım) sayesindeilkokul talebelerimizin başarılı lise öğrencileri ağbey ve ablalarından çok iyi okul sonrası ödev vardımı ve rehberlikalacaklarını inanıyorum. Kenan'ın bu yeni Kids4Kids programını bu sene içinde başlatacağız. Rehberlik programı yıl boyunca devam edecek, yıl sonunu da başarılı bir mezuniyet dönemiyle tamamlayacağız.''

''Yoksul Çocuklara Rehberlik Programı''

Kenan Pala da yaptığı konuşmada, yeni oluşturdukları Kıds4Kids (Çocuklardan Çocuklara Yardım) adında bir rehberlik projesini bu yıl okulda başlattıklarını ilan etti.

Bu rehberlik programı kapsamında lisede okuyan çocukların düşük gelirli ilkokul öğrencileriyle eşleştirerek bire bir rehberlik ve ödev yardımında bulunacaklarını dile getiren Kenan Pala, ''Elimizden geldiği kadar yoksul çocuklara yardım edebilmeyi kendimize bir görev saydık. Ailemden ve Türk kültüründen öğrendiğim değerleri uygulamaya çalışıyorum. Buraya gelen ve katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum''dedi.

Etkinlikte, yüzlerce gönüllünün yanı sıra Kenan Pala'nın babası Serhat Pala, annesi Zeynep Ilgaz Pala, kardeşi Arden Pala ile geçmiş dönemde Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan dedesi İdris Pala ve baba annesiSema Pala da eğitim malzemelerinin sırt çantalarına doldurulmasına yardım etti.

Yılbaşında da Kaliforniya Valiliği San Diego Meclis Salonu'nda düzenlediği törenle, Kenan Pala'nın evsiz ve kimsesizlere yıl boyunca yaptığı yardımçabasından dolayı 23 Ocak'ı "Kenan Pala Günü" ilan etmişti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Çocuğundan ABD'deki Bin Çocuğa Eğitim Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement