Türk Dansçılar Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Türk Dansçılar Büyüledi

Türk Dansçılar Büyüledi

Türk Bale sanatçıları Kanada'da bir dünya prömiyerine imza attı.

16.05.2012 13:26

Türk bale sanatçıları Kanada'da bir dünya prömiyerine imza attılar. 2012 Kanada Kültür Başkenti seçilen Calgary 'nin gala özel kutlamasında, koreografisini Devlet Opera ve Balesi Başkoreografı Mehmet Balkan'ın yaptığı "Vienna" ve "The Rite of the Spring " adlı eserlerin dünya prömiyeri gerçekleştiren Türk dansçılar, performanslarıyla beğeni topladı. Jeunesse Klasik Balesi'nin davetiyle Kanada'nın Calgary şehrinde yabancı dansçılarla birlikte sahne alan14 Türk balet ve balerin büyük başarıyla Türkiye 'ye geri döndü.

"Vienna" ve "Rite Of Spring "

Bu yıl kuruluşunun 64'ncü yılını yaşayan Türk balesi her geçen gün adını başarılarla duyurmaya devam ediyor. Calgary'de düzenlenen "Illumination " adlı gala gecesinde Türk ve yabancı dansçılardan oluşan 45 kişilik bir ekip sahne aldı. Gecede ilk olarak müzikleri Johann Strauss'a, koreografisi Mehmet Balkan'a ait olan " Vienna" 'nın dünya prömiyeri gerçekleşti. Strauss'un müziklerini Şef Edmund Agopian yönetimindeki Calgary Gençlik Orkestrası yorumladı.İkinci yarıda ise dansçılar müziklerini Igor Stravinsky'nin yaptığı, koreografisi Mehmet Balkan'a ait olan "Rite of Spring" 'in dünya prömiyeri için dans ettiler.

Türk Dansçılar Büyüledi

Kanada'daki dünya prömiyerinde; son zamanlarda dikkat çekici bir yükseliş yaşayan Antalya Devlet Opera ve Balesi'nden; Derya Akyurt, Belkıs Bodur, Tolga Burçak, Evren İskender, Kürşat Kılıç, Murat Özdemir , Aykut Özer, Melda Sipahi, Esra Taner, Gökçe Turgut, Müge Ünal, Okan Ünal, İzmir Devlet Opera ve Balesi'nden Dolun Doyran, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nden ise İlke Kodal sahne aldı. Eserlerde Türk dansçıların yanı sıra Kanada Ulusal Balesi, Amerikan Balesi, New York şehir Balesi'nden dansçılarda yer aldı. Danslara; Calgary Gençlik Orkestrası'da müzikleriyle eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Dansçılar Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement