Türk Eğitim Derneği Ahmet Davutoğlu'nun Oğluna Burs Verildiği Haberlerini Yalanladı - Son Dakika
Güncel

Türk Eğitim Derneği Ahmet Davutoğlu'nun Oğluna Burs Verildiği Haberlerini Yalanladı

Türk Eğitim Derneği Ahmet Davutoğlu\'nun Oğluna Burs Verildiği Haberlerini Yalanladı

Türk Eğitim Derneği (TED) Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu hakkında basında çıkan burs iddiaları ile ilgili olarak "Basında adı yer alan öğrencimize burs sağlandığına dair herhangi bir kararımız yoktur"açıklamasında...

12.07.2013 13:25

Türk Eğitim Derneği (TED) Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu hakkında basında çıkan burs iddiaları ile ilgili olarak "Basında adı yer alan öğrencimize burs sağlandığına dair herhangi bir kararımız yoktur"açıklamasında bulundu.

ANKARA -Türk Eğitim Derneği (TED) Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu hakkında basında çıkan burs haberleriyle ilgili olarak "Basında adı yer alan öğrencimize burs sağlandığına dair herhangi bir kararımız yoktur" açıklamasında bulundu.

TED'in açıklamasında,kuruluş tarihinden bu yana, tüm yurt sathında on binlerce öğrencisi olan TED Okullarında okuyacak, ihtiyaç sahibi ve başarılı çocuklara karşılıksız öğretim ve eğitimleri süresince geçerli olacak şekilde tam eğitim bursu sağlanmakta olduğu vurgulanarak şu bilgilere yer verildi:

"2013-2014 eğitim yılına ilişkin olmak üzere de burs sınavı yapılmış ve bu sınava 14 bin 235 öğrenci katılmıştır. Yazılı sınavda başarılı olan başvuru sahiplerinin, burs komisyonumuzun üyeleri tarafından sosyal ve ekonomik durumlarının tespiti için evleri ziyaret edilmiş ve neticeleri komisyon kararına bağlanarak, Yönetim Kurulu onayına sunulmuştur. Ekte örnekleri sunulan Yönetim Kurulu ve Komisyon kararlarından da anlaşılacağı üzere, basında adı yer alan öğrencimize burs sağlandığına dair herhangi bir kararımız yoktur. Hal böyle iken Cumhuriyet ile yaşıt çağdaş bir kurumu yıpratabilecek haberlerin gerçekle ilişkisi yoktur. Kaldı ki, 85 yıllık kurum geçmişinde burs sağlanmasına ilişkin hiçbir ayrımcılık ve kayırma yapılmamıştır. Bundan sonra da böyle devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır."

Açıklamada, "TED Ankara Koleji'nde 12. sınıfa geçme hakkını elde eden Mehmet Davutoğlu'nun Okulumuzdaki öğretim hayatı boyunca tüm öğretim giderlerini banka hesabına yatırmış olup, 12.sınıf kaydını henüz yenilememiştir" denilirken ödemelere ilişkin fatura belgelerine de yer verildi.

- İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Eğitim Derneği Ahmet Davutoğlu'nun Oğluna Burs Verildiği Haberlerini Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement