Türk Telekom, Baskıda Bir Yılda 3,2 Milyon Lira Tasarruf Sağladı - Son Dakika
Güncel

Türk Telekom, Baskıda Bir Yılda 3,2 Milyon Lira Tasarruf Sağladı

Türk Telekom, çevreye duyarlı baskı teknolojisiyle bir yılda 3,2 milyon lira tasarruf sağladı.

17.02.2013 10:36

Türk Telekom, çevreye duyarlı baskı teknolojisiyle bir yılda 3,2 milyon lira tasarruf sağladı.

Yapılan açıklamaya göre, şirket "Doğayla Dost İletişim" projesi çerçevesinde Türkiye ve Avrupa'nın en büyük baskı ve görüntüleme sistemi projelerinden birine imza attı.

Tüm iş yerlerinde kurulu 7 binden fazla yazıcı, faks, fotokopi ve tarayıcı cihazı yerine, ortak kullanıma uygun, tek merkezden yönetilebilen, kontrollü baskı alma yöntemine geçen Türk Telekom, bu sayede, kartuş, kağıt ve enerji sarfiyatını minimum düzeye çekti.

Şirketin yeni uygulaması, atık tonerlerin geri dönüşüme kazandırılması sayesinde çevre kirliliğinin azaltılması ve gereksiz kağıt tüketimi konularında büyük katkı sağlayacak.

Şirketin Mart 2012'de hayata geçirdiği "baskı projesi" ile yıllık maliyetlerde 3 milyon 204 bin 680,55 lira değerinde, 33 milyon sayfa kağıt, 11 bin 250 adet toner tasarrufu gerçekleştirildi.

Türk Telekom grup şirketlerinde de uygulanmaya başlanacak olan sistem ile bakım-onarım, kağıt, elektrik ve toner tasarrufu yapılarak, Avrupa'nın en büyük baskı projelerinden birinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Telekom, Baskıda Bir Yılda 3,2 Milyon Lira Tasarruf Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement