Türk Telekom'un, 6 Ayda Konsolide Yatırımı 1 Milyar Lirayı Aştı - Son Dakika
Güncel

Türk Telekom'un, 6 Ayda Konsolide Yatırımı 1 Milyar Lirayı Aştı

Türk Telekom\'un, 6 Ayda Konsolide Yatırımı 1 Milyar Lirayı Aştı

Türk Telekom Grubu'nun, bu yılın 2.çeyrek finansal döneminde konsolide yatırım tutarı birinci çeyrek dönemine göre yüzde 67 artarak 677 milyon lira olarak gerçekleşirken, yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirilen 405 milyon lira yatırım ile yılın ilk...

16.07.2012 15:46

Türk Telekom Grubu'nun, bu yılın 2. çeyrek finansal döneminde konsolide yatırım tutarı birinci çeyrek dönemine göre yüzde 67 artarak 677 milyon lira olarak gerçekleşirken, yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirilen 405 milyon lira yatırım ile yılın ilk 6 ayında 1 milyar 81 milyon liralık yatırım rakamına ulaşıldı.

Türk Telekom Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, 81 ilde fiber dönüşümüne hız veren Türk Telekom Grubu'nun bu yatırımları ile 1 milyon 260 bin hane fiber kapsamına alındı. Teknoloji, altyapı ve mobil yatırımlarının yanı sıra istihdama yatırımda da hız kesmeyen Türk Telekom Grubu çalışan sayısı, altı ayda 1.323 kişi artış göstererek 36 bin 209'a ulaştı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi

(CEO) Hakam Kanafani, Türk Telekom'un 2012 2. Çeyrek sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

"Türk Telekom Grubu 2012 yılının ikinci çeyreğinde de güçlü operasyonel ve finansal performansını sürdürdü. Grup gelirleri yıldan yıla yüzde 7 büyüyerek 3,2 milyar liraya çıkarken FAVÖK marjı yüzde 40 olarak gerçekleşti. Dönem karımız Türk Lirası'nın değer kazanmasıyla da desteklenerek yıldan yıla yüzde 24 artarak 630 milyon liraya ulaştı. Türk Telekom Grubu'nun öncelikle fiber ve 3G'ye odaklanan yatırımları yılın ilk yarısında 1 milyar lirayı aştı. Haziran 2012'de tüm PSTN müşterilerimize sunduğumuz ve her yöne paket dakikaları tamamlayan, otomatik ev sigortası teklifi ile sabit ses hizmetlerimize daha fazla değer kattık. Böylelikle, tüm sabit ses bireysel müşterilerimiz Türk Telekom ve Allianz tarafından sunulan ücretsiz ev sigortasına sahip olma imkanına kavuştu.

Sabit geniş bant şebekemize özellikle de eve/binaya kadar fibere (FTTB/FTTH) yatırım yapmaya devam ettik ve 1,26 milyon haneyi kapsadık. Perakende internet şirketimizin ADSL müşterileri arasında sınırsız paket kullananların payı, artan data tüketimi ve hız iştahı yönündeki açık eğilimi ortaya koyarak, ikinci çeyrekte yüzde 68'e ulaştı ve ortalama aylık kullanım 23 GB olarak gerçekleşti. Fiber üzerinden sunduğumuz hızla, müşterilerimizin çevrimiçi geçirdikleri sürede daha fazla data tüketmelerini sağlıyoruz. Fiber teklifimizin doğal bir uzantısı olarak, TV ürünümüz beklentilerimizin de ötesine geçen çok başarılı Tivibu Ev

(IPTV) ile ivme kazanmaya devam ediyor."

Kanafani, TTNET ile "Akıllı Evim" markası altında yeni bir dizi paket ürünü (TV + İnternet + Telefon) piyasaya sunduklarını anımsatarak, Türkiye'de bir ilk olan bu paketin PSTN ile birlikte sabit geniş bant ve televizyonu tek fatura ile sunduğunu belirtti.

-"Mobil gelirlerimiz yıldan yıla yüzde 13 artarak, tarihi bir rekor olan 856 milyon liraya yükseldi"-

Bu paket ürünlere ek olarak, TTNET ülke çapında Wi-Fi noktası erişimi ve video, oyun, müzik, eğitim, bulut hizmetler gibi birçok katma değerli hizmeti de müşterileriyle buluşturduklarına işaret eden Kanafani, şunları kaydetti:

"Kurumsal segmentte, Türk Telekom, TTNET ve Avea ortaklığı ile 'BİZ' konseptini sunduk. BİZ konsepti ile uçtan uca sabit hat ve mobil telekom hizmetlerini tek bir Türk Telekom Grup markası altında sunuyoruz. Mobil iştirakimiz Avea ağ ve kanal yatırımlarını sürdürürken güçlü büyüme elde etti ve devam eden zorlu piyasa koşullarına rağmen karlılığını artırdı. Mobil müşteri sayımız, ikinci çeyrekte net 70 bin müşteri elde ederek 13 milyona ulaştı. Mobil gelirlerimiz yıldan yıla yüzde 13 artarak çeyrek bazında tarihi bir rekor olan 856 milyon liraya yükseldi. Yeni akıllı telefon ortaklıkları ve cihaz satışındaki belirgin artış nedeniyle mobil data, Avea'nın büyümesi için itici güç olmaya devam ediyor.

Mobil sanal network operatörleri vasıtasıyla Avea olarak geliştirdiğimiz marka ortaklıkları mobil iştirakimizin büyümesi için yeni kanallar sunuyor. Bu kapsamdaki son teklifimiz 'BİMCELL', lider perakende kuruluşu BİM ile Mart 2012'de sunuldu ve BİM'in 3 bin 500'den fazla satış noktasıyla ikinci çeyrekte ivme kazandı. Avea ikinci çeyrekte milyonlarca Türk Telekom PSTN müşterisine yenilikçi bir tarife (Cepte Bayram) sundu. PSTN hattı olan Avea müşterilerine her yöne (mobil + sabit) bedava dakikalar sunan bu tarife Türk Telekom Grubu'nun gerçekleştirdiği bir ilk ve grup şirketlerimiz arasındaki sinerjinin değerini ortaya koyuyor."

Kanafani, Türk Telekom Grubu'nun milyonlarca sabit hat ve mobil segment müşterisine yenilikçi paket ürünler ve katma değerli hizmetler sunmaya devam ettiğini dile getirerek, "Stratejimizin hissedarlarımıza daha fazla değer katma ve Türkiye'nin ekonomik büyüme sürecinde lider bir rol üstlenme yolunda bizi ileriye taşıyacağına inanıyoruz" dedi.

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Hülya Ertan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Telekom'un, 6 Ayda Konsolide Yatırımı 1 Milyar Lirayı Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement