Türk Yolcular Uçakta Maç İzlemek İstiyor - Son Dakika
Güncel

Türk Yolcular Uçakta Maç İzlemek İstiyor

Türk Yolcular Uçakta Maç İzlemek İstiyor

Türk seyahatseverin yüzde 81'i, uçakta tuttukları takımın maçlarını gösteren havayolunu, diğerlerine tercih ediyor.

23.01.2013 13:19  Güncelleme: 13:15

Skyscanner'ın araştırmasına katılan 18 binin üzerinde Türk seyahatseverin yüzde 81'i, uçakta tuttukları takımın maçlarını gösteren havayolunu, diğerlerine tercih edeceğini belirtti Skyscanner'ın araştırmasına katılan 18 binin üzerinde Türk seyahatseverin yüzde 81'i, uçakta tuttukları takımın maçlarını gösteren havayolunu, diğerlerine tercih edeceğini belirtti.

Lufthansa ve Gulf Hava Yolları'nın uçuşlarında İngiltere Premier Lig maçlarını canlı yayınlamaya başlaması üzerine, Avrupalı karşılaştırmalı uçak bileti arama motoru Skyscanner, futbolun seyahat tercihlerini nasıl etkilediğini araştırdı. Araştırmaya katılan 18 binin üzerinde Türk seyahatseverin uçakta futbol keyfini oyladığı ankete katılanların yüzde 81'i, tuttukları takımın maçlarını uçuş sırasında gösteren havayolunu, diğerlerine tercih edeceğini belirtti. Yapılan açıklamada, önümüzdeki dönemde uçaklarda futbol ve spor karşılaşmalarının canlı yayınlanması için ilk adımların atıldığı belirtildi. Firmanın İngiltere'de gerçekleştirdiği araştırmaya katılan İngiliz yolcuların yarısından fazlası da uçuşlarda maç izlemeyi tercih ettiklerini söyledi. Özellikle Tottenham Hotspurs ve Wigan Athletic taraftarları, uçuşlarda takımlarının maçlarını kaçırmamak için fazladan ücret ödemeyi de göze alacaklarını belirtti.

Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, "Son yaptığımız araştırma da uçuşlarda futbol keyfi sunan havayollarının 1-0 öne geçebileceğini sonucu çıkıyor. Önümüzdeki dönemde daha çok havayolunun, futbolseverlerin taleplerine yanıt vermek için uçuşlarında maçları göstermek için anlaşmalar yapabileceğini öngörüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Yolcular Uçakta Maç İzlemek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement