Türkiye'nin Benin'deki ilk Büyükelçisi Turgut Rauf Kural, Türkiye ve Benin arasındaki işbirliğini güçlendirecek yeni projelere imza atılacağını belirtti.
Kural, Devlet Başkanı Thomas Boni Yayi ile görüştüğünü ve Ebola salgınının önlenmesi konusunda hükümete destek için Türkiye'nin çok yakında sağlık bakanlığına 3 ton sağlık malzemesi göndereceğini söyledi.
Türkiye'nin Cotonou Büyükelçisi Kural, görüşmede Türkiye'nin Benin'in güneydoğusundaki Ajjohoun bölgesinde bir sağlık merkezinin inşa edilmesi konusunun da le alındığını ifade etti.
Kural ayrıca ülkenin güneybatısındaki Se bölgesinde çanak-çömlek yapımı derslerinin verildiği merkeze Türkiye'nin malzeme yardımında bulunacağını, kuzeydeki Parakou'da pamuk üretiminin desteklenmesi için bir Türk uzmanın 1 milyon dolar değerindeki projeyi değerlendirmek üzere başkent Cotonou'ya gönderileceğini söyledi. - Benin
Son Dakika › Güncel › Türkiye-Benin İşbirliğini Güçlendirecek Yeni Projelere İmza Atılıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.