Türkiye'de Podiatrist Yetişmiyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de Podiatrist Yetişmiyor

Türkiye\'de Podiatrist Yetişmiyor

Podomania Ayak Sağlığı Merkezi Podiatristi Nazlı Ekici, Türkiye'de ayak sağlığı konusunda ciddi bir eğitim sorunu olduğunu söyledi.

17.12.2012 10:05  Güncelleme: 10:10

Podomania Ayak Sağlığı Merkezi Podiatristi Nazlı Ekici, Türkiye'de ayak sağlığı konusunda ciddi bir eğitim sorunu olduğunu belirterek, Dünya Sağlık Örgütü'ne üye 52 ülke arasında podiatrist yetiştirmeyen tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Ekici, yaptığı açıklamada, podiatrinin; insan sağlığını çok yakından ilgilendiren, ayak ve ayaktan dolayı oluşabilecek sorunlarla ilgilendiğini vurgulayarak, podiatri ile diyabete bağlı ayak kesilmesinin engellendiği gibi düztabanlık, taban çökmesi gibi sorunların da giderildiğini anlattı. Ekici, nasır, batık tırnak, kalınlaşmış tırnak tedavilerinin yanı sıra ayak yapısından dolayı oluşan biomekanik problemler ile sporcuların karşılaştığı ayak problemlerinin de yine podiatrinin uygulama alanına girdiğini kaydetti.

Türkiye'de ayak sağlığı konusunda yeterli bir bilinç olmadığını kaydeden Ekici, "Dişimiz ağrıdığında diş doktoruna gideriz. Ama ayağımız sorunluysa gidebileceğimiz tek bir yer söyleyemezsiniz. Ne yazık ki, Türkiye'de insanlar bu konuda yeterince bilgi sahibi değil. Yaşadığımız süre içinde uzun yıllar boyunca bizi ayakta tutan ayaklarımıza ne yazık ki gerekli ilgi ve özeni göstermiyoruz. Ayaklarımıza gözümüz gibi bakmamız ve sahip olduklarımızın değerini varken bilmek gerek. Çünkü iş işten geçtikten sonra bizlerin de yapacağı fazla bir şey yok" dedi.

Bunun yanında Türkiye'de ayak sağlığı konusunda da yeterli düzeyde eğitim verilmediğini ifade eden Ekici, Türkiye'de üniversite düzeyinde henüz podiatri branşının da olmadığına işaret etti. Türkiye'nin Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) üye 52 ülke içinde podiatrist yetiştirmeyen tek ülke olduğunu kaydeden Ekici, buna rağmen gelecekten umutlu olduğunu, çünkü bu konuda toplumun yavaş yavaş bilinçlenmeye başladığını söyledi. Ekici, "Önümüzdeki 10 yıl içerisinde ülkemizde de bu konunun belirli bir sistem içerisinde gelişeceğini düşünüyorum. Artık sağlık sektöründe ciddi oranlarda branşlaşmalar başladı. Ayak sağlığında farkındalığın olması Türkiye açısında önemli bir gelişme" ifadesini kullandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'de Podiatrist Yetişmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement