Türkiye'nin En Performans Gösteren Ceo'ları Belirlendi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin En Performans Gösteren Ceo'ları Belirlendi

Türkiye\'nin En Performans Gösteren Ceo\'ları Belirlendi

Harvard Business Review Türkiye ve INSEAD'ın özel bir metodoloji çerçevesinde belirlediği CEO'lar KoçSistem'in katkılarıyla düzenlenen gecede ödüllerini aldı.

22.01.2016 17:30

Harvard Business Review Türkiye ve INSEAD'ın özel bir metodoloji çerçevesinde belirlediği CEO'lar KoçSistem'in katkılarıyla düzenlenen gecede ödüllerini aldı.

Türkiye'ye taşınan çalışmada, Avrupa'nın en saygın işletme okullarından INSEAD'da geliştirilen özel bir metodoloji kullanılarak gerçekleştirildi. INSEAD'daki özel bir ekip, halka açık şirketler arasından belirli kriterlere göre seçtiği 100'den fazla şirketi değerlendirmeye aldı. Ulusal ve uluslararası güvenilir veritabanlarından toplanan veriler ışığında oluşturulan çalışma sonucunda Türkiye'nin "En İyi Performans Gösteren CEO"ları belirlendi.

Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan, "Son yıllarda CEO'ların performansı konusunda ciddi tartışmalar yaşanıyor. Bugün artık CEO'ları yeni kriterlere ve bakış açılarına göre değerlendirmek gerekiyor. Bu çalışmada amacımız bu konuyu gündeme getirmek ve CEO'lara zorlu yolculuklarında destek olabilmek " dedi.

Türkiye'de 70. yılını kutlayan KoçSistem'in genel müdürü Mehmet Nalbantoğlu ise, "CEO'ların öncelikleri ciddi biçimde değişiyor. Sürekli bir dönüşüm ve rekabet mücadelesiyle karşı karşıya olan CEO'ların performansını etkileyen parametreler de çeşitleniyor. Biz KoçSistem olarak böylesine bir dünyada CEO'ların ihtiyaç duyacağı dönüşüm gücünü sağlayarak onlara destek olmayı hedefliyoruz" dedi.

EN İYİ PERFORMANS GÖSTEREN CEO'LAR

En İyi Performans Gösteren CEO Birincilik Ödülü THY'den Doç. Dr. Temel Kotil'in olurken ikinci Marco Votta (Türk Traktör) ve üçüncü Ahmet Serdar Görgüç (Otokar) seçildi.

Otomotiv Yan Sanayi Sektöründe M. Hakan Bayman (Brisa), Bankacılık ve Finans Sektörü'nde Ergun Özen (Garanti Bankası), Yapı Sektörü Arif Nuri Bulut (İzocam) Enerji Sektörü'nde Yavuz Erkut (Tüpraş), Otomotiv Sektörü Lideri Ali Bilaloğlu (Doğuş Otomotiv), Tüketici Ürünleri'nde Turan Erdoğan (Vestel), Perakende Sektörü Lideri Sıtkı Erben (Adesse), İlaç Sektörü Sedat Birol (Eczacıbaşı İlaç), Ulaştırma Alt Yapı ve Hizmet Sektörü'nde de TAV'dan Sani Şener seçildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin En Performans Gösteren Ceo'ları Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement