Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Türkiye\'ye Sığınan Suriyeliler

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'deki konaklama tesisine yerleştirilen Suriyelilerin sayısı 9 bin 200'e ulaştı.

12.12.2013 16:16

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Cevdetiye beldesindeki konaklama tesisine yerleştirilen Suriyelilerin sayısının 9 bin 200'e ulaştığı bildirildi.

Konaklama Tesisi Müdürü Murat Sak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadır kentteki 5 mahallede 2 bin 12 çadır bulunduğunu söyledi. Suriyeli misafirlerin yüzde 75'inden daha fazlasının kadın ve çocuklardan oluştuğunu ifade eden Sak, şunları kaydetti:

"Kampımızda 9 bin 200 civarında Suriyeli misafir barındırılmakta. 250 dönüme yakın bir arazi üzerine kurulmuş kampımızda elektrik, su, sağlık gibi bütün ihtiyaçlar devletimizin katkılarıyla sürdürülmekte. Kampımızda, özellikle gençlerin boş zamanlarını değerlendireceği çok fazla alanımız bulunmamaktaydı. Osmaniye Valiliğinin talimatıyla kampa yaklaşık 650 metre kare çadır kurularak gençlerimizin hem sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri hem de spor yapabilecekleri bir alan ayarlandı. Önümüzdeki hafta içerisinde tesis faaliyete geçecek. Bildiğiniz gibi kış aylarında spor yapmak ya da boş vakitleri değerlendirmek zor."

Sak, sosyal alanların kamp için önemli olduğunu, gençlerin buralarda çeşitli etkinliklerle vakit geçirdiğini anlatarak, "Ayrıca kampımızda her mahalleye birer kütüphane oluşturuyoruz. Çocuklarımızın hem Türkçe'yi okuma yazmayı öğrenmeleri hem de çalışabilecekleri bir ortam hazırlamak amacıyla böyle bir çalışmamız oldu" ifadelerini kullandı. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement