Tuzla'da "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" etkinliği düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Tuzla'da "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" etkinliği düzenlendi

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve Tuzla Engelli Hakları ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen programda ilçedeki dezavantajlı vatandaşlar bir araya geldi.

11.01.2022 10:54  Güncelleme: 15:39

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve Tuzla Engelli Hakları ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen programda ilçedeki dezavantajlı vatandaşlar bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve Tuzla Engelli Hakları ve Dayanışma Derneği tarafından "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" nedeniyle özel bir program düzenlendi.

Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, eşi Fatma Yazıcı, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dezavantajlı çocuklar ve aileleri katıldı.

Görme engelli sanatçıların tiyatro gösterisi ile başlayan program, Tuzla Belediyesi Engelsiz Müzik Korosu ile devam etti.

Müzisyen Bilal Göregen'in sahne performansı sırasında Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve eşi Fatma Yazıcı, dezavantajlı çocuklarla birlikte oyun havası oynayarak halay çektiler.

Ayrıca etkinlikte görme engelli ressam Eşref Armağan'ın sergisi yer aldı. Programın sonunda Tuzlalı görme engelli vatandaşlara beyaz baston dağıtıldı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'da 365 gün olduğu gibi bu hafta da görme engelli vatandaşlar için özel bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu 'Engelsiz Türkiye' projelerine biz de 'Engelsiz Tuzla' projelerimiz ile elimizden gelen bütün katkıyı sunmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız 2022 yılından itibaren engellilerimiz için getirmiş olduğu haklar ile birlikte toplumda sosyalleşmeleri, daha aktif olmaları açısından bizler de yaptığı çalışmalar ile onlarla birlikte geleceğimizi çizmeye çalışıyoruz. Biz onları seviyoruz. Görme engelli ya da engelli olmak önemli değil, önemli olan yüreklerin ve gönüllülerin engelli olmamasıdır. Biz böyle bir gelecek için hep birlikte Tuzla'da yüreklerimizi tokuşturuyoruz" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram da engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarından dolayı Şadi Yazıcı'ya teşekkür ederek, "İnşallah 7-14 Ocak gönül gözü ve gönül dünyası açık olan kardeşlerimiz için güzel bir hafta olur" dedi.

Tuzla\'da "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" etkinliği düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tuzla'da 'Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası' etkinliği düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement